Janša: “Neverjetna norost Golobovih”

Avstrijski kancler Karl Nehammer ob prihodu v Bruselj (vir: Zajem zaslona)

Voditelji držav EU imajo na današnjem srečanju v Bruslju na dnevnem redu med drugim tudi razpravo o migracijah in s tem povezano financiranje ograj na zunanjih mejah EU iz evropskih sredstev.

V EU se namreč v zadnjem času krepijo pozivi k financiranju ograj na zunanjih mejah držav EU, k čemur je nazadnje pozval avstrijski kancler Karl Nehammer.

Srečanja voditeljev članic EU se udeležuje tudi Robert Golob, ki pa je ob prihodu v Bruselj povedal: “Slovenske izkušnje kažejo, da ograje ne rešujejo težav migracij. To stališče bom danes zagovarjal. Ne bomo podprli sredstev za postavitev ograj.”

Na to se je odzval Janez Janša in na družbenih omrežjih zapisal: “Ker Golobova vlada sedaj nasprotuje tudi evropskim ukrepom za zaščito meja, Avstrija grozi z novimi nadzori na meji s Slovenijo. Neverjetna norost Golobovih.”

Avstrijski kancler Karl Nehammer pa je ob prihodu v Bruselj dejal: “Čas je bil, da se boj proti nezakonitim migracijam ponovno postavi na dnevni red Evropskega sveta. Predolgo se je o tem govorilo le, zdaj pa morajo slediti konkretni ukrepi, da bi se dosledno borili proti nezakonitim migracijam.

Uporaba sredstev EU je potrebna za množično krepitev zaščite zunanjih meja. Za to sem zavezan kot avstrijski kancler. Povsem jasno mi je, da moramo po vsej Evropi zategniti zavoro za azil in začeti zdaj.”

Del izjave avstrijskega kanclerja ob prihodu v Bruselj (vir: Twitter):

Janez Janša (vir: Twitter)

M. D.