Janša in Zver postala tarči groženj iranskega terorističnega režima

Janez Janša in Milan Zver (vir: arhiv)

Iranski režim je prek svojega veleposlaništva v Ljubljani spisal pismo s prikrito grozilno vsebino Janezu Janši in Milanu Zveru, ker podpirata iransko demokratično opozicijo MEK.

Kot je proti koncu pisma navedeno, bo njuna dejanja v prihodnje obravnaval kot podporo terorizmu. Režim posebej skrbi Janševa letošnja vnovična udeležba na letnem opozicijskem dogodku Free Iran World Summit, ki se mu namerava pridružiti tudi Zver. 

V preteklih mesecih so Iran pretresali množični protesti, ki pa jih iranski režim skuša brutalno zatreti, tudi preko usmrtitev in mučenja. Znana je tudi njegova teroristična dejavnost – zalaganje ruskega okupatorja z brezpilotniki Shaded-136, ki ubijajo ukrajinske civiliste in uničujejo civilno infrastrukturo. S tem početjem pa iranski režim sramotno kolaborira pri izvajanju novega gladomorja/genocida nad ukrajinskim narodom.

Prvak opozicije Janez Janša in evroposlanec Milan Zver že nekaj časa podpirata iransko demokratično opozicijo in pobude, ki bi razmere v tej bližnjevzhodni teokraciji in diktaturi spremenile na bolje, kar je v skladu z evropskimi demokratičnimi vrednotami in nenazadnje tudi krščansko etiko. Zato sta tudi na iranski črni listi.

Več o tem, vključno s pismom, lahko preberete na povezavi: [Ekskluzivno] Janša in Zver

Spomnimo. Iran je prek slovenske državne banke v letih od 2008 do 2010 opral preko milijarde evrov sumljivega terorističnega izvora denarja. Gre za znano afero #IranNLBgate.

A. L.