Jankovićev podžupan zagovarjal ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik

Boštjan Koritnik, Jankovićev podžupan (vir: Zajem zaslona)

V sinočnji oddaji Tarča na prvem programu TV Slovenija so razkrivali nove podrobnosti spornega razpisa za nevladne organizacije (NVO) na ministrstvu za javno upravo, ki ga vodi Sanja Ajanović Hovnik.

Ajanović Hovnikovo je močno branil Boštjan Koritnik, podžupan Mestne občine Ljubljana po osebni izbiri Zorana Jankovića. Pri Jankoviću pa deluje tudi Danilo Hovnik, nekdanji kriminalist in soprog ministrice.

Po tem, ko je ministrica priletela iz New Yorka, se je podpisala pod spremenjena pravila razpisa razpisa na ministrstvu in s tem pot do 300 tisoč evrov odprla Inštitutu IPES, katerega solastnica in direktorica je njena dolgoletna sodelavka in nekdanja poslovna partnerka. V sklop podjetij je vpletena tudi njena mama, sicer upokojena medicinska sestra.

Danilo Hovnik, policist in nekdanji kriminalist, soprog Sanje Ajanović Hovnik, danes na Mestni občini Ljubljana

Danilo Hovnik je bil s soprogo tudi v New Yorku. Menda zasebno, čeprav plačila za njegovo vozovnico in ostale stroške ministrstvo doslej še javnosti ni pokazalo. Delegacija ministrstva pa je v dveh tednih potrošila kar 33.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

Danilo Hovnik je nekdanji policist in kriminalist. Zdaj pa je iz evidenc ljubljanske občine razvidno, da deluje v mestni občini, v Odboru za stanovanjsko politiko. Odbor je bil imenovan na 1. izredni seji Mestnega sveta MOL 23. januarja 2023. Več in vir: MOL, Odbor 

Hovnik je tudi član nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana. (vir)

Zanimivo je še, da je Danilo Hovnik 27. maja 2021 odprl tudi status samostojnega podjetnika (s. p.), ki je še vedno odprt. Podatki iz Erarja pa kažejo, da je v tem času sodeloval z Agencijo RS za kmetijske trge in podeželje (kjer je bila pred ministrovanjem zaposlena tudi soproga), Uradom Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov (plačilo julija 2023) in Zagovornikom načela enakosti. Zneski so sicer še nizki, nakazujejo pa trend, v katero smer gre Danilo Hovnik kot s. p.

Odbor za stanovanjsko politiko Mestne občine Ljubljana:

Podatki o statusu s. p. Danila Hovnika:

 

Sanja Ajanović Hovnik in Danilo Hovnik sta Gibanju Svoboda za volitve prispevala 15.000 evrov (Hovnik 12 tisoč in soproga 3 tisoč evrov).

M. D.