Jankovič pod grožnjo globe traktorjem prepovedal vstop v Ljubljano

(Vir: Sindikat kmetov Slovenije)

Ljubljanski župan Zoran Janković je z odlokom traktorjem pod grožnjo globe prepovedal prihod v središče mesto, če pred tem ne pridobijo posebnega dovoljenja občine. Na ljubljanski mestni upravi se se očitno ustrašili novih množičnih protestov kmetov, kakršen je bil v Ljubljani pred tedni, ko se je zaradi nezadovoljstva z vladno politiko na ulice odpravilo okoli 2000 traktorjev, mnogi od teh so se odpravili v središče Ljubljane.

 

Odlok, ki traktorjem pod grožnjo globe prepoveduje vstop v središče mesta, je ljubljanski mestni svet, kjer imata večino Jankovićeva lista in Gibanje Svoboda, ki ga vodi nekdanji drugi mož Jankovićeve zdaj že nekdanje Pozitivne Slovenije, Robert Golob, sprejel na zadnji seji. Odlok predvideva izrek glob za vse, ki s tovornim vozilom z maso nad 3,5 tone, delovnim strojem, delovnim vozilom ali traktorjem prevozijo območje cone 1 brez posebne dovolilnice. Pri tem globa znaša 160 evrov.

Ali gre pri zaprtju središča Ljubljane za traktorje pod grožnjo globe za Jankovićevo lastno idejo ali skriti dogovor z njegovim pomočnikom v Pozitivni Sloveniji, danes pa šefom vlade Golobom, ni znano, se pa takšna možnost nakazuje glede na njuno skupno strankarsko zgodovino.

A. V.