Janez Janša: Na naslednjih volitvah bo slovenski narod izbiral med ustavno demokracijo in med levim fašizmom

(vir: arhiv)

Slovenska demokratska stranka (SDS) nadaljuje z obiski po regijah. Člani in simpatizerji SDS so vodstvo stranke včeraj pričakali na Gorenjskem in v Ljubljanski regiji, prejšnjo soboto pa je bilo srečanje v Posavju in v Dolenjsko-belokranjski regiji. Na govorniškem odru so se tudi včeraj zvrstili številni govorniki, osrednji govornik obeh srečanj pa je bil Janeza Janša.

Janez Janša je zbranim predstavil izbiro, pred katero bo stal slovenski narod na prihodnjih volitvah. Po besedah predsednika vlade bo slovenski narod izbiral med ustavno demokracijo in med levim fašizmom.

Predsednik SDS, vlade in predsedujoči Svetu EU je napovedal supervolilno leto in zmago na vseh štirih prihajajočih volitvah, nato pa povzel dosežke vlade v zadnjem letu. Sledil je del govora, ki je požel največ zanimanja. Spregovoril je o volilni izbiri, ki čaka slovenski narod na prihodnjih državnozborskih volitvah.

“Preprosto se bo odločalo o dilemi med razvojem in nerazvojem, med tem, ali bomo gradili nove vrtce, športne dvorane, negovalne bolnišnice, domove za starejše.”

Janez Janša na enem od včerajšnjih regijskih srečanj s člani in simpatizerji stranke (vir: Twitter)

Kot nasprotje začrtani poti pa je predstavil trošenje denarja za t. i. nevladne organizacije in za vse tisto, kar v zadnjem času spremljamo okoli t. i. protestnega kolesarjenja po Ljubljani.

V kolikor bo, po predsednikovih besedah, narod v ekonomskem smislu odločal med razvojem in nerazvojem, pa bo v političnem smislu odločal med ustavno demokracijo in levim fašizmom, ki se vse bolj razrašča in si nasilno prisvaja vse več javnega prostora in ob tem spomnil, kako protestniki kričijo, da so ulice in ministrstvo za kulturo njihovo, kar ni del demokracije.

“Ravno tisti, ki uporabljajo metode fašizma, drugim očitajo, da so fašisti.”

Janez Janša je nadaljeval: “Naslednje volitve Slovenije v državni zbor bo odločanje med tistimi, ki trdno stojimo na branikih slovenske ustavne demokracije in med tistimi, ki bi podjetnike z bajoneti odgnali v morje, med tistimi, ki bi vam pobrali stanovanja, med tistimi, ki bi porušili parlamentarno demokracijo, med tistimi, ki pravijo, da bodo Slovenijo popeljali iz evro območja in NATO zveze. To so zametki levega fašizma in temu se je potrebno upreti.”

Ob koncu govora se je vrnil k pogojem za sodelovanje v koaliciji, ki jih je stranka konec preteklega tedna postavila bodočim koalicijskim partnerjem.

Povedal je, da so stranke nesojene koalicije KUL zavrnile sodelovanje že pri prvem pogoju, torej delu v dobro Slovenije.

M. D.