Janez Janša: “Medijske dnevno politične odmeve odnese veter. Rezultati ostanejo.”

Primopredaja in poročila o delu prejšnje vlade (vir: Twitter)

Dosedanji predsednik vlade Janez Janša in novi predsednik vlade Robert Golob sta sinoči ob 20.15, neposredno po izvolitvi nove vlade v državnem zboru, opravila primopredajo poslov.

Janez Janša je Robertu Golobu predal poročilo o delu vlade v mandatu 2020 do 2022, to je na pisano na več kot 200 straneh.

V nadaljevanju objavljamo nekaj poudarkov Janeza Janše:

– Zaključil se je mandat ne le naše vlade, ampak dveh vlad. Ko sem marca leta 2020 prevzel mandat, sem dobil poročilo na osmih listih, naše poročilo ima preko 200 strani. Gospodu Robertu Golobu sem predal obe poročili.

– V poročilu naše vlade iz drugega dela mandata je opisanih 5 % tega, s čimer se je vlada ukvarjala. Gre za ključne zadeve. To je bil mandat epidemije, mandat okrevanja po epidemiji, mandat vodenja sveta EU.

– Za nadaljnji razvoj Slovenije je bilo izpogajanih veliko sredstev, javne finance so v dobrem stanju.

– Slovenija je ne le v fazi okrevanja po epidemiji, ampak tudi v fazi hitrejšega razvoja, kot smo ga imeli pred začetkom drugega dela tega mandata. Pred vlado dr. Goloba so resni izzivi.

–  Slovenija je ne samo v fazi okrevanja po epidemiji, ampak je tudi v fazi hitrejšega razvoja, kot pa smo ga bili deležni pred začetkom našega dela mandata.

–  Čas, ki je pred nami, ni brez čeri, je pa morje precej bolj mirno, kot je bilo marca 2020. Novi vladi in novemu predsedniku vlade želim uspešno delo.

– Moja želja je, da bi glede na ekipo, ki jo vidim in v kateri so tudi ljudje iz prvega dela tega mandata, nova vlada bolj sledila vzoru drugega dela mandata.

– Novi vladi in predsedniku vlade želim uspešno delo. Vsako vlado se v teku časa in primerjav sodi po dejanjih. Medijske dnevno politične odmeve odnese veter. Rezultati ostanejo. Vladi želimo dobre rezultate. Če bodo dobri, je to dobro za vse nas.

Objavljamo še fotografije s primopredaje.

Foto in vir: Twitter

A. L.