Janez Janša: Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago

Tradicionalni, tokrat že 26. poletni tabor Slovenske demokratske stranke, Bovec, 24. julij 2021

V Bovcu je danes potekalo tradicionalno srečanje občinskih in mestnih odborov Slovenske demokratske stranke, ki zaznamuje začetek že 26. poletnega tabora stranke. Med vrhovi okoliških gora so se zbrali člani stranke SDS iz vse Slovenije. S seboj so prinesli veliko dobre volje in svojih tradicionalnih jedi, ansambel Hram pa je poskrbel za odlično glasbo. Prireditev je potekala tudi v znamenju še vedno trajajoče epidemije, zato so bili upoštevani ukrepi za preprečevanje širjenja z okužbo Covid-19. 

Predsednik stranke in vlade Janez Janša je v nagovoru napovedal uspešno prihajajoče politično leto. “Do medalje se pride v finišu in pred nami je ta finiš”, je dejal in napovedal zmago na naslednjih državnozborskih volitvah, ki bodo v manj kot v enem letu.

Prireditev se je pričela s pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje v izvedbi Ansambla Hram, nakar je na oder stopil vodja poslanske skupine SDS in častni župan občine Bovec, Danijel Krivec. Poslanec je pozdravil vse prisotne, člane stranke, lokalne odbore in vodstvo stranke s poslanci. “Po dveh letih nas je bistveno več. Hvala vsem, ki ste prišli. Lepo je videti množico ljudi, ki zagovarja vrednote SDS in nam gre za pravo stvar.”

Zbrane je nato nagovoril tudi častni predsednik Gorniškega kluba Skala in gorski vodnik prof. dr. Anton Jeglič, ki je izpostavil, da so se v Bovcu zbrali prijatelji. “Spoštovani, dovolite mi, da vam izrečem dobrodošlico na vašem tradicionalnem taboru. Lepo pozdravljeni, še posebej pa lep pozdrav predsedniku vlade Janezu Janši in njegovi soprogi Urški.”

Dr. Jegliču je sledil osrednji govornik prireditve, predsednik vlade in stranke SDS, Janez Janša. Predsednik je pozdravil vse prisotne in povedal, da so se letos morali zbrati v oteženih PCT pogojih.

V naslednjih mesecih bo življenje lažje, a do tega ne bo prišlo, če nas ne bo več zadostilo tem pogojem. Pri tem je poudaril pomen solidarnosti.

Nato se je dotaknil političnega dogajanja. Opozoril je, da se je stranka in vlada soočila s številnimi nagajanji. Ta so prišla s strani tistih, ki delujejo po drugačnih načelih kot Slovenska demokratska stranka.

“V SDS smo vedno delali po principu, toliko bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS. Žal smo se v tem času srečali s tistimi, ki delajo po načelu, toliko slabše za Slovenijo, toliko bolje za njih. Nagajali in razveljavljali so stvari, samo zato, da bi bilo delo vlade težje.” 

Predsednik vlade je nato govoril tudi o uspehih vlade in o ugodni gospodarski klimi in napovedal zmago na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Celoten govor predsednika vlade si lahko preberete tukaj.

Govoru je sledila slovesna podelitev diplom za uspešen zaključek akademije dr. Jožeta Pučnika. Diplomanti in diplomantke so diplomo prejeli na odru iz rok Janeza Janše. Podelitvi je sledil prešerni del prireditve z glasbenimi točkami.

Objavljamo nekaj fotografij z današnjega že 26. poletnega tabora SDS, kjer se vsako leto zbere vedno več ljudi. Na taboru se je danes zbralo več tisoč ljudi.

 

Še več fotografij si lahko ogledate na povezavi: V Bovcu je potekalo tradicionalno srečanje, pa tudi sicer so družbena omrežja preplavljena s številnimi fotografijami. Česa takšnega pri ostalih političnih strankah ni možno zaslediti.

Program 26. poletnega tabora SDS in Gorniškega kluba bo potekal do 7. avgusta, program si lahko ogledate Program 26. poletnega tabora SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume 

M. D.

Video: Facebook