Janez Janša: Čas je tudi za interpelacijo vlade

Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec (v ozadju Dominika Švarc Pipan in Asta Vrečko); vir: Janez Janša, X

Med Gibanjem Svoboda in Socialnimi demokrati (SD) se bije neverjeten boj. Janez Janša, predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS), je sinoči na omrežju X objavil, da je očitno napočil čas tudi za interpelacijo celotne vlade.

Janez Janša je zapisal:

“Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo vlade. Kajti:

1. Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt.

2. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (DŠP) obljubi, da bo na ministrstvu za finance zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve. V nobeni vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Ob tem sta oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve. To je namreč poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega predsednika vlade ob takih predlogih.

3. Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem DŠP podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, (finančni minister Klemen) Boštjančič plača že naslednji dan.

4. Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca???????

To je možno samo v Sloveniji, ker MSM (vladi naklonjeni mediji) to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi:

Ali je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem ministrstva za finance od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo.”

*generalisim Žibert = Klemen Žibert, generalni sekretar stranke SD

Spomimo. Stranka SDS je vložila dve interpelaciji, zoper Dominiko Švarc Pipan (pravosodje) in Emilijo Stojmenovo Duh (za digitalno preobrazbo). Zoper prvo je interpelacija vložena zaradi spornega nakupa in preplačila propadajoče stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Zoper drugo pa je interpelacija vložena zaradi spornega nakupa (neustreznih) 13 tisoč računalnikov, ki so že več mesecev skladiščeni v Logatcu. V obeh primerih so davkoplačevalci oškodovani po okoli 6 milijonov evrov.

M. D.