Jančič: Vsi Putinovi lakaji v Sloveniji

Obisk Putina, Ruska kapelica (vir: arhiv)

“Vladimir Putin in Kremelj imata številne zaveznike v slovenskimi politiki, obsežne so tudi gospodarske povezave, ki omogočajo plačila uslug. Najmanj skriti zaveznik Putina v državi je ljubljanski župan Zoran Janković, najpomembnejši, a bolj skrit, pa Milan Kučan. Oba velja za strica iz ozadja koalicije Roberta Goloba, katere del je tudi Levica, ki je za izstop iz zahodnega zavezništva Nato in za ustavitev pomoči Zahoda Ukrajini, da bi Putin tam zmagal.”

Tako je uvodoma v svojem tedenskem komentarju na portalu spletnicasopis.eu zapisal Peter Jančič, dolgoletni in legendarni novinar ter urednik.

Jančič nadalje navaja, da je bila “po vladi Marjana Šarca Golobova vlada že druga, ki je takoj po prevzemu oblasti preklicala modernizacijo vojske z modernimi evropskimi osemkolesniki Boxer, ki jo je prej vlada sama obljubila v Natu, ker lipicanci več niso ustrezen vojaški transport. Že pred so iz leve onemogočili nakup Patrij z montirano afero. To, da se država razoroži in sramoti v Natu, je v interesu Moskve na vnetljivem Balkanu”.

Celoten komentar lahko preberete na povezavi: spletnicasopis.eu

M. D.