Jančič: Strah zaradi Golobovih otrok

Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora (vir: Zajem zaslona)

Letošnja osrednja proslava ob Dnevu državnosti je bila prva doslej brez udeležb predsednikov vlad. Na proslavi ni bilo niti Roberta Goloba, po navedbah nekaterih zaradi udeležbe v Bruslju.

Urednik Peter Jančič pa v današnjem komentarju z naslovom Strah zaradi Golobovih otrok na portalu Siol.net razkriva, da naj bi bil Golob v Bruslju z otroki.

Doma je pozornost na državni proslavi z izjemno sproščenostjo pritegnila Urška Klakočar Zupančič, ki je na državni proslavi pred častno gardo zaplesala. Več o tem lahko preberete na povezavi (Škandal). Njena »sproščenost« v javnosti še vedno izredno odmeva. Jančič navaja, da je bila proslava v spomin na razglasitev neodvisnosti in začetek vojne, v kateri smo jo ubranili. Takšnega mimohoda državnika gardisti zanesljivo še niso videli. Klakočar Zupančič je bila pred izvolitvijo za poslanko Gibanja svoboda nižja sodnica, ki je bolj kot s poštenim sojenjem zaslovela s političnim aktivizmom na Facebooku.

Jančič navaja, da je informacija o tem, da je bil Golob v Bruslju z otroki, prišla iz Bruslja. Ob tem je prvič doslej zaznal velik strah slovenskih bruseljskih uradnikov. Ti so prosili, naj informacijo o tem, od koga so to izvedeli, na portalu »absolutno skrijejo« in to iz razloga, »ker je nova vlada Roberta Goloba maščevalna: odstavljajo “vse živo” in lahko celo njihovi bližnji v Sloveniji izgubijo službe. To sem slišal. Takšnih odzivov ob preprosti dilemi, ali so bili s premierjem, ki je tudi oče, na obisku v tujini tudi otroci ali morda žena, še nikoli nisem slišal. Strah v Bruslju. Pred novo oblastjo doma. Ki izvaja politične čistke. In menjuje vse živo«.

Jančič je med drugim še zapisal, da je nekaj strahu ob informacijah o Golobovih otrocih lahko celo logičnega, ker so po zaslugi bloka, s katerim Golob ravno prevzema oblast, otroci politikov postali municija v političnih spopadih brez milosti. “Spomnimo se afere s posredovanjem informacij Evgeniji Carl o storniranem hotelskem računu, na katerem so bila imena mladoletnih otrok ministrice. Afero so iz KUL sprožili, da bi dodatno zamajali prejšnjo koalicijo. Nekdanjo ministrico za kmetijstvo in šefico DeSUS Aleksandro Pivec so na obisku na Primorskem spremljali otroci, račune za bivanje pa ji je plača občina. A pri Golobu zdaj ne gre za očitek, da bi svoje otroke prevažal na državne stroške s falconom ali kaj takega. Že to, da bi se izvedelo, da bi lahko bili z njim na službeni poti, naj bi bilo skrajno nevarno, če izve javnost,” navaja Jančič in dodaja, da “je strah napačen odziv”.

Dodajmo. Že to, da so elektro oligarha in bogataša na račun vodenja državnega podjetja, kjer je zgolj v letu 2021 po neuradnih podatkih (poslovno poročilo GEN-I javno še ni dostopno) prejel okoli 400 tisoč evrov bruto plače in 1,9 milijona evrov nagrade, v Bruslju spremljali otroci, je nenavadno. Še bolj nenavadno je, da ostali mediji o tem molčijo. Vprašamo se lahko, kako bi bilo, če bi na uradnem obisku voditeljev v Bruslju otroci spremljali Janeza Janšo? Bi msm-mediji molčali?

Mimogrede. Golob v Bruslju ni dosegel nobenega uspeha, fotografije iz srečanja evropskih voditeljev pa kažejo, da so ga ti postavili zelo v ozadje in se nanj sploh niso ozirali.

Poglejte si enega od posnetkov, na njem Charles Michel, predsednik Evropskega sveta, in srbski predsednik Aleksandar Vučič. Ob njiju pa vsiljivec iz Slovenije.

Komentar Petra Jančiča v celoti lahko preberete na povezavi: Strah zaradi Golobovih otrok – siol.net

M. D.