Izsledili in prijeli 91 nezakonitih migrantov

(vir: policija.si)

Slovenski policisti poročajo o 91 na novo izsledenih in prijetih nezakonitih migrantov. Policijski postopki z vsemi še niso zaključeni, iz nekaterih ostalih podatkov pa je razvidno, da jih bodo večino predali hrvaškim varnostnim organom. Za dva sprovajalca na koprskem območju pa je odrejen pripor.

Ob koncu objavljamo tudi navedbe predsednika Vlade RS Janeza Janše o varovanju državne meje. Še posebno zanimiv je del, kjer je predsednik povedal, da je cilj tovrstnih dejanj nekaterih slovenskih politikov v “uvozu novih volivcev in tako okrepiti leve stranke, ki ne izhajajo in slovenskih vrednot“.

PU Novo mesto: Prijeli 7 migrantov

Policisti so včeraj in tekom noči na območju Tanče Gore (občina Črnomelj) in Vavte vasi (občina Straža) izsledili in prijeli 6 migrantov (državljana Egipta in pet Alžircev). Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, po nekaterih podatkih jih naj bi vrnili hrvaškim pravosodnim organom.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili pregled tovornega vozila in na podvozju našli skritega državljana Irana. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 43 migrantov

S Policijske uprave Ljubljana so danes poročali o prijetih v nedeljo in včeraj. Prijeli so 43 migrantov, in sicer na območju Laz pri Predgradu (pri Starem trgu) in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Maroka  in  Alžirije. Postopki še niso zaključeni, po nekaterih podatkih jih naj bi predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 30 migrantov

Prijeli so 30 migrantov, in sicer na območju Ilirske Bistrice 22, Kozine 4 in Kopra 4. Po zaključenih postopkih bodo vse predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (21), Pakistana (6), Iraka (2) in Egipta (1).

Dodatno so sporočili, da je bil za 27- in 32-letna državljana Kosova, ki sta v preteklih dneh pomagala migrantom (3 državljanom Kosova) pri nedovoljenem prehodu državne meje, odrejen pripor.

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov

Včeraj dopoldan so na območju Policijske postaje Ormož prijeli 7 migrantov (od tega 5 Alžircev, enega Maročana in enega državljana Toga). Postopki s prijetimi še potekajo. Predvidoma naj bi tudi te predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje: Prijeli 3 migrante

V Logu pri Rogatcu so včeraj zjutraj obravnavali državljanko Irana, ki je z dvema mladoletnima  otrokoma nezakonito vstopila v Slovenijo. Vse tri so nastanili v azilni dom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih včeraj in v današnji noči ne poročajo. Ob tem spet spomnimo na besede vladnega predsednika Janeza Janše, ki jih je izrekel v sinočnjem intervjuju na televiziji Nova24TV.

Dejal je:Državno mejo je pred legalnimi mogranti mogoče boljše zavarovati. Poleg Policije imamo tudi Slovensko vojsko, ki ima kapaciteto, pa jo opozicija, razen Slovenske nacionalne stranke (SNS), ne pusti uporabiti zaradi nekih kapric. Gre tudi za nerazumno početje opozicije, ki je dvojno ideološko motivirano.

Preprečevanje aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi je ideološko motivirano. Tisti, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija, ne prenesejo Slovenske vojske, saj je omogočila samostojno državo. Želijo uvoziti nove volivce in tako okrepiti leve stranke, ki ne izhajajo in slovenskih vrednot.”

C. R.