Izjava tedna: “Lindava je imela levica za koristnega bedaka”

Boštjan Lindav, nekdanji v. d. generalni direktor Policije (vir: arhiv)

“Boštjana Lindava je imela levica za koristnega bedaka. Najprej jim je 2020-2022 nosil informacije iz Policije in deloval proti njenemu vodstvu in Vladi RS. Potem so ga potegnili iz Tacna, da jim je očistil Policijo, zdaj so ga po uporabi zavrgli in ga poslali nazaj v Tacen.”

Tako je odstavitev zdaj že nekdanjega generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava komentiral poslanec Žan Mahnič, v prejšnjem mandatu državni sekretar za nacionalno varnost v Kabinetu predsednika vlade RS.

Spomnimo. Golobova vlada je v četrtek na mesto vršilca dolžnosti generalnega direktorja Policije imenovala povsem neznanega Senada Jušića, ki se z novim notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem po njegovih besedah nikoli pred tem ni srečal.

Jušićevo imenovanje naj bi bilo povezano z njegovim in bratovim poznanstvom s predsednikom vlade Robertom Golobom. Senad Jušić ima namreč še brata policista Sejada Jušića (enojajčna dvojčka), ki je načelnik Policijske postaje v Novi Gorici.

Golob pa je v predkazenskem postopku, povezanim z GEN-I. Zato je zanj zelo pomembno (verjetno tudi usodno), kdo vodi Policijo.

M. D.