Izjava dneva: “Zelo se trudijo, da balkanska pot razpečevanja in prodaje drog, ki vodi prek SLO, ostane varna za kriminalce”

Nekdanji direktor v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar sta se morala posloviti, ker sta spregovorila o Golobovih pritiskih na policijo. (vir: arhiv)

“Medtem, ko se v večini vse tuje obveščevalne agencije borijo na vso moč, da prekinejo balkansko pot razpečevanja in prodaje drog na zahodu, se slovenska policija na vse pretege trudi, da ta pot, katera vodi tudi skozi njeno področje, ostane varna za te kriminalce. Razumi, če moreš.”

Tako je zadnja dogajanja vodstva Policije, ko so umaknili avtocestno policijo in sprejeli tudi sklep o odstranjevanju ograje na meji, komentiral Slovenec, ki je že dolgo kot policist zaposlen v Nemčiji.

Eden od sledilcev je ob tem dodal: “Pri nas je policija del problema, ne rešitve. Vsa čast izjemam, ki so v manjšini.”

In še: “Na žalost. No, to ne ostane neopazno izven meja Slovenije … Pri sosedih (v Avstriji) je jeza in razočaranje veliko in prepričan sem, da bodo sledili primerni ukrepi. Slovenska policija s svojimi nepremišljenimi ukrepi ne škoduje samo svojemu narodu, temveč EU v celoti.”

Avstrija podaljšala nadzor na meji s Sloveniji

Ob tem dodajmo, da je Avstrija podaljšala mejni nadzor s Slovenijo, cilj tega je oslabiti kriminalne organizacije, ki se ukvarjajo s tihotapljenjem, in preprečiti nezakonitim migrantom, da bi se med državami EU nenadzorovano premikali.

Za podaljšanje nadzora so se odločili tudi zaradi povečanega števila prošenj za azil in ugotovljenih tihotapcev. Drugi razlogi za nadzor so bili grožnja terorizma in čezmejnega organiziranega kriminala.

Avstrijske oblasti so napovedale tudi množično invazijo migrantov, ki se po balkanski poti prebijajo proti Avstriji, slovenska policija in vlada pa v tem nevarnem času govorita o novi “strategiji migracijske politike”, ki bo temeljila na vključevanju in solidarnosti. Število poskusov vstopa prek zahodnega Balkana se je povečalo za skoraj 200 odstotkov.

Aktualna Golobova vlada pa cenzurira socialne medije, ki poročamo o tem. Namen tega je prikrivanje resnice.

A. L.