Izjava dneva: “V bistvu išče službo!”

Robert Golob (vir: Zajem zaslona)

“Ne vztraja, da bi bil mandatar in predsednik vlade, pripravljen je biti minister ali tudi kaj drugega. …”

Tako je v pogovoru za enega od tednikov o Robertu Golobu včeraj dejal njegov mecen in boter Milan Kučan.

Povedal je torej, da Robert Golob zgolj išče službo, kakor to ugotavljajo tudi nekateri analitiki. To sicer niti ni prvič.

Robert Golob je bil sprva ustanovitelj družbe Strela-G(olob), ki je životarila in bi verjetno tudi propadla, če ga ne bi rešil Istrabenz (takrat Igor Bavčar in LDS).

Golob tudi sicer ni nov obraz v politiki. Zdaj se na politično sceno vrača že tretjič: po LDS, Pozitivni Sloveniji in Stranki Alenke Bratušek.

Sicer pa poznavalci in komentatorji za Goloba navajajo, da je poln samega sebe, bolj malo pove po resnici, samo hvali se, jaz, jaz, jaz, pa malo mi, mi, mi, kot Golobove vaje v slogu, in zelo malo pove po resnici.

Več o tem lahko preberete na povezavi: pozareport.si

Spomnimo. Robertu Golobu je tretji mandat predsednika uprave državnega t. i. trgovskega podjetja z energijo GEN-I potekel sredi decembra 2021. Država mu novega, četrtega 5-letnega mandata, ni podelila, zato zdaj išče priložnost, pravzaprav službo v politiki.

Še vedno je sicer zaposlen v GEN-I, včeraj je povedal, da bo njegova naslednja služba “v parlamentu”. V teh dneh pa naj bi bilo tudi znano, kdo bo novi predsednik uprave GEN-I.

Torej Golob res išče zgolj službo in pri tem dela “dramo”, po navedbah sodelavcev napoveduje maščevanje, globoka država pa mu stoji ob strani, kar tudi ni nič novega.

M. D.