Izjava dneva: “Tudi predsednik vlade naj okoli domače hiše odstrani svojo veliko ograjo”

Mag. Branko Grims (vir: Zajem zaslona)

“Velika laž je, da ograja ne deluje. Če bi bilo to res, potem odstranite ograje okoli stavbe ministrstva za notranje zadeve, tudi predsednik vlade naj okoli domače hiše odstrani svojo veliko ograjo. Ograja še kako deluje in vi to veste. Meje ste odprli, ker je vaš cilj uničenje slovenstva.”

Tako je v sinočnji oddaji na POP TV odstranitev ograje na slovenski južni meji, ki je hkrati tudi schengenska, komentiral poslanec in dober poznavalec migrantskih tokov mag. Branko Grims.

Povedal je še:

– Po ustavi ima vsak Slovenec pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico.

– Ograja deluje kot preventiva, saj daje signal, da spoštujemo svoj lastni pravni red. Vlada pa je sedaj dala signal, da Slovenija ne bo spoštovala lastnega pravnega reda.

– Begunci iz Ukrajine pridejo na mejni prehod, zaprosijo za azil in ni nobenega problema. Vi torej zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom, s čimer izpostavljate nevarnosti vse državljane in celotno Evropo, ki že preučuje ukrepe proti Sloveniji.

Nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je glede na ponavljajoče se trditve nekaterih, da je ograjo odstranjevala tudi prejšnja vlada, pojasnil: “Rezilno ograjo na meji smo zamenjevali s panelno, ne odstranjevali! Ker ste to zamenjavo ustavili, bo država dvakrat drago plačala. Migrantom in izvajalcu.”

Zaradi nerazumnega ravnanja vlade Roberta Goloba, ki odstranjuje ograjo na meji, se je močno povečalo število ilegalnih migrantov. Avstrija naj bi zaradi tega nameravala vložiti protest pri Evropski uniji. Zahtevali naj bi blokado evropskih sredstev za Slovenijo.

Posnetek iz oddaje:

M. D.