Izjava dneva: “Tanja Fajon je za Hana še precej večji problem kot je bila Dominika Švarc Pipan za Fajonovo”

Jože Tanko, poslanec SDS (vir: arhiv)

“Tanja Fajon je za Hana še precej večji problem kot je bila Dominika Švarc Pipan za Fajonovo. Menite, da bo Han obtičal na pol poti, ali pa bo le potegnil kakšne poteze?”

Tako je poslanec Jože Tanko komentiral objavo podatkov o nakazilih Tanje Fajon Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR) v času po juniju 2023, ko tega vodi Dejan Prešiček.

Tanja Fajon je ministrica za zunanje in evropske zadeve in še vedno tudi podpredsednica vlade. Z mesta predsednice stranke SD je odstopila po razkritju o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani, kar je izvedla njena prijateljica in ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (SD). Fajonovo je na mestzu predsednice stranke SD nasledil Tomaž Han.

Požareport.si je včeraj tudi razkril, “da je tu preveč “naključij”, in pozor, vse to dogaja medtem ali ob tem, ko sta Tanja Fajon in Dejan Prešiček tudi “zaljubljeni par” …”

Komentarji pod Tankov zapis na omrežju X so:

– Bo treba pritisniti na Hana, mu predočiti kaj TFajon počne, ker 3/4 ne ve ali pa noče vedeti!!

– A ni zanimivo, da se na levici premaknejo stvari šele, ko jim nakažejo 1 mio.

– Han je cincal s kandidaturo in razklal SD, ki je sedaj še šibkejši kot s Tanjo, nič ne bo ukrepal ker nima (politične) moči niti v lastni stranki!!

– Saj vse v žlahti ostane. Nobene poteze ne bo.

– Noče vedeti bo bolj pravilno..oz ve pa se ne vtika dokler se ne obelodani…

Dodajmo, da je Tanja Fajon v času, ko je bila še evropska poslanka, v Bruslju zaposlila hčerko Matjaža Hana.

K. R.