Izjava dneva: “Še enkrat več so v stranki SAB pokazali, kako nezreli in nekulturni so!”

Marko Bandelli in Alenka Bratušek (vir: družbena omrežja)

“Še enkrat več so v stranki SAB pokazali, kako nezreli in nekulturni so. Ljudi poimenujejo za golazen, odkrito se norčujejo iz zdravja vseh, ko v državnem zboru ne nosijo mask, na primitiven način napadajo poslance, kot je Anja Bah Žibert, ki s svojim delom že vrsto let gradi boljšo Slovenijo.”

Tako se je odzvala ena od uporabnic Twitterja na zapis poslanca SAB Marka Bandellija, ki je poslanki Anji Bah Žibert med drugim zapisal: “Spokajte kufre in izginite iz političnega parketa.” Slednje se je seveda nanašalo na stranko SDS in njene poslance.

In to navkljub temu, da je SDS na zadnjih parlamentarnih volitvah dobila več kot 222 tisoč glasov, stranka SAB pa ob vsej pomoči globoke države (ponekod tudi območnih aktivistov stranke DeSUS) manj kot 50 tisoč, to je več kot štirikrat manj kot SDS.

SDS je največja in najmočnejša politična stranka v državi, letos je praznovala 32 let svojega delovanja, stranka SAB pa je bila na silo in na hitro ustanovljena pred nekaj leti in je domala brez članstva.

Bandellijev zapis se je sicer nanašal na včerajšnjo sejo dveh parlamentarnih odborov, kjer so na predlog SDS, SMC, NSI in poslancev narodnosti obravnavali grožnje, o čemer smo poročali tukaj 

Dodajmo, da je Marko Koprivc, ki ga v zapisu omenja Bandelli, poslanec iz vrst SAB-u prijateljske SD.

V SAB so pričakovano živčni, ker jim koalicija, ki jo vodi SDS, močno otežuje njihove namere, nekatere so povezane tudi z uvedbo e-cestninjenja, o čemer bomo še poročali.

M. D.