Odmevno: Všečne vsebine za zlorabo volivcev

(vir: Zajem zaslona)

“Pisanje političnega programa z uporabo fokusnih skupin, brez trdnih programskih izhodišč, je lahko namenjeno zgolj oblikovanju všečnih vsebin za pritegnitev (zlorabo) neopredeljenih volivcev.”

Tako je v sinočnjih poročilih na PlanetTV pojasnil Novomeščan prof. dr. Borut Rončević.

Na Twitterju je med drugim še zapisal, da “Robert Golob ni avtonomen akter, ampak le nov ‘poster boy’ tranzicijskih gospodarjev, ki menda bije poslednjo bitko generacije”.

V sinočnji oddaji PlanetTV so sicer razpravljali o uporabi fokusnih skupin za potrebe političnega komuniciranja.

Trenutno namreč velja, da Robertu Golobu program stranke pripravljajo različne fokusne skupine. Kar dokazuje, da Golob “nima kakšne posebne politične orientacije in da je tipičen populist”, kakor je to na Twitterju komentiral znani novinar in urednik Bojan Požar.

Če nima vizije, nima programa, tega mu pišejo drugi, ima pa vsekakor cilj. Ta je – priti na oblast.

Ima tudi veliko denarja za kampanjo, za GEN-I pa skoraj dnevno prihajajo novice o nepravilnostih, zanj naj bi zbirali denar celo v beograjski podružnici GEN-I, kjer naj bi celo izginil del dokumentacije o tem.

Požar je sicer še poročal, da bodo strici iz ozadja Roberta Goloba zdaj za nekaj časa umaknili iz javnosti, nadzorovane izjave in intervjuje bo dajal samo še izbranim in njemu naklonjenim medijem. Ključni pri tem naj bi bili POP TV in mediji v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka.

Golob se je doslej z izjavami v javnosti namreč zgolj osramotil in to želijo stare tranzicijske sile preprečiti. Vsekakor se zdi, da gre pri novi Kučanovi prevari z novo-starim obrazom še za slabšo politično različico kot je bil Šarec.

A. L.