Izjava dneva: Odkrivajo toplo vodo z dela prostimi dnevi in samoprispevki, za to imamo davke

Prevalje

“Realnost je udarila in Golobova obljuba o treh mesecih je možna le s hitrimi reformami. Zato je toliko manj razumljivo, da odkrivajo toplo vodo z dela prostimi dnevi in samoprispevki, saj imamo financiranje države že urejeno z davki in bi se bilo nujno osredotočiti na birokratske ovire sanaciji. Tam je prava bitka za obnovo.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal Tomaž Štih in pripel prispevek v enem od medijev, kjer so poročali o ukrepu nadomestnih gradenj na področjih, ki jih je najbolj prizadela zadnja naravna nesreča v obliki ujme in plazov.

Predsednik vlade Robert Golob je sicer v enih od TV Odmevov zatrdil, da bo zgrajeno v nekaj mesecih. Novinarji pa zdaj ugotavljajo, da bodo to “tudi po idealnem scenariju večletni postopki”. No, zdaj nam to sporočajo že tudi nekateri uradniki.

Tomaž Štih je leta 2002 ustanovil Libertarni klub in pisal prvi politični blog Libertarec. Pod tem imenom je danes znan na družbenih omrežjih. Bil je ustanovni član in programski vodja Državljanske liste, član kabineta finančnega ministra Janeza Šušteršiča v obdobju druge vlade Janeza Janše leta 2012, po padcu te vlade je odšel v London.

M. D.