Izjava dneva: “Na hitro zbrana ekipa, ki ne more biti drugačna, kot je pri novih obrazih zadnjih nekaj let”

(vir: Zajem zaslona)

“Novo je samo to, da je nov frontman. Vrača se Robert Golob, ki ga imam za politika. Na hitro zbrana ekipa, ki ne more biti drugačna, kot je pri novih obrazih zadnjih nekaj let.”

Tako je v sinočnji oddaji Ura moči na Planet TV trenutno predvolilno dogajanje komentiral Miran Videtič.

V nadaljevanju je povedal:

“Imamo Tijano Arih, ki je znana iz etične in moralne zgodbe Cerarja, ki je propadla. Jure Leben slišim, da se umika, izpostavil pa bi ime Andrej Ribič, ki se pojavlja v novi vlogi in je po moji oceni največji problem oziroma mlinski kamen Roberta Goloba. Nikoli ne vemo, kaj bo še padlo iz omar Elektro Ljubljana.”

V sinočnji oddaji Ura moči na Planet TV (siol.net) je Bojan Požar poleg Videtiča gostil Boštjana M. Turka.

Zakaj Videtič pravi, da je Golob politik? Zato, ker naj bi bil domnevno nov obraz že tudi leta 2011, ko je bil podpredsednik stranke Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića. Po propadu te je prestopil v Stranko Alenke Bratušek (SAB) in bil v vodstvu stranke ter njen trden zaveznik. Politično pot je sicer začel v LDS, vendar ga Janez Drnovšek ni maral preveč, v času Antona Ropa (LDS) pa je bil državni sekretar.

Leta 2011 je Golob zaslovel po izjavi, da je “Zoran Janković kraljica in glavno orožje za zaščito kralja Milana” (Kučana). Posnetek o tem še danes kroži po družbenih omrežjih.

A. L.