Izjava dneva: “Mislim, da je zdaj vsemu svetu jasno, da je Joe Biden strahopetec”

Tako so Bidna novembra 2020 predstavljali v tujini (vir: fort-russ.com)

“Mislim, da je zdaj vsemu svetu jasno, da je Joe Biden strahopetec; nevreden položaja, ki ga zaseda. To se zgodi, če mediji ljudi nahujskajo, da volijo proti nečemu, namesto za nekaj.”

Tako je na Twitterju zapisal znani analitik Tomaž Štih, nanaša se na dogajanja v Afganistanu, za kar krivdo nosi predvsem Joe Biden, ki so ga tudi slovenski levičarji s pomočjo njim naklonjenih medijev poveličevali in opevali do onemoglosti.

Zdaj so utihnili, Tanja Fajon, ki je bila ena od najglasnejših in najbolj navdušenih Bidnovih podpornic, je v teh dneh celo kar poniknila. Zadnji tvit je zapisala 14. avgusta, ko se je navduševala nad mavrično Parado ponosa v Sarajevu (parado LGBT).

Nad Bidnom je navdušen tudi milijarder George Soros, znani podpornik in financer nezakonitih migracij (soros.news).

V Afganistanu so oblast prevzeli talibani, do preobrata je prišlo po majski Bidnovi napovedi o umiku ameriških in zavezniških sil iz Afganistana.

Ali, kot je zapisal eden od uporabnikov Twitterja: “V času Trumpovega mandata so se krize reševale, danes pa se pod Joe Bidnom v kriznih žariščih poslabšujejo. Pentagon mu je svetoval, naj ne umika vojske iz Afganistana, pa svetovalcev ni poslušal. Prepustil je državo talibanom in povzročil novo migrantsko krizo.”

Fotografije in posnetki iz Afganistana so grozljivi, vendar pa iz države odhajajo predvsem mladi moški.

Na to je opozoril tudi analitik Mitja Iršič, ki je ob posnetku drenjanja na letalo zapisal: “A vidite kje kako žensko ali otroka? Človek bi pomislil, da bo povprečen Afganistanec, če že hoče pobegniti, svojo družino vzel s sabo.”

Vprašanja, kot so: “Kje so pa ženske in otroci?” se kar vrstijo.

Dodajmo, da je imel Biden pred nekaj urami novinarsko konferenco oz. izjavo, v Belo hišo se je vrnil z dopusta, vendar pa na vprašanja novinarjev ni odgovarjal. Pojasnili so, da tega napora ne bi zmogel.

Spomnimo. Predsednik slovenske vlade Janez Janša je ob njegovi izvolitvi dejal, da gre za “najšibkejšega predsednika v zgodovini ZDA”, Fajonova in ostali levičarski somišljeniki pa so ga zaradi tega trgali do onemoglosti. Imel je prav, posledice bomo čutili tudi v Sloveniji, migrantski val bo namreč še močnejši, vendar o tem naslednjič.

Še posnetek in fotografije iz Kabula:

Tako so včeraj Afganistan z letalom zapuščali – moški. Prav možno, da so med njimi tudi borci ISIS, ki jih vodstvo talibanov pošilja v svet. (vir: Twitter)

To

 

 

Toli

 

Toliko je ženska vredna pri talibanih – spodnja razpredelnica (vir: Twitter)

Naslovna fotografija: fort-russ.com

K. R.