Izjava dneva: “Medtem ko desni delajo, levi fajtajo”

Edvard Kadič (foto: Polona Avanzo, arhiv)

“V trenutku, ko je nihalo simpatij javnega mnenja preveč zanihalo proti desni, se je javila Nika Kovač s svojimi performansi. Ker to ni bilo dovolj proti trudu z blatom in konkretni pomoči ljudem, je vskočil še Kučan s “solidarnostjo”, “enotnostjo” in smernicami glede Logarja itd.

Če tudi to ne bo zaleglo, se bo aktivirala še armada levih novinarjev in trolov. Bitka levih za izplen nad tragedijo se je šele začela. Medtem ko desni delajo, levi fajtajo. Tako je bilo, je in bo.”

Tako je na omrežju X zapisal Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, tudi politični komentator.

Ob veliki naravni nesreči, ki je zajela Slovenijo, se je Nika Kovač najprej potuhnila, po več dneh pa je začela navajati, da njeni iz levičarskega Inštituta 8. marec pomagajo ljudem v stiski, le dokazov o tem ni nikjer. Pa to niti ni najslabše. Vse več državljanov je, ki ugotavljajo, da so bili pri referendumu o vodah prevarani. Vodilni obraz v akciji pa je bila prav Kovačeva. Milan Kučan pa se je zdaj pojavil v spletnem pogovoru enega od medijev, kjer na svoj prefinjen način ponovno poskuša razdvajati.

In to v času, ko je Slovenija stopila skupaj, ko sta na solidarnost, enotnost in združitev moči opozorila tudi Janez Janša in Borut Pahor.

A. L.