Izjava dneva: “Levica. Venezuela kralji.”

Poslanka Anja Bah Žibert

“Jao, še en podvig Levice. Makedam ceste so rešitev. Venezeuela kralji.”

Tako se je odzvala poslanka Anja Bah Žibert na navedbe stranke Levica, da “v času, ko se cel svet sooča s podnebno krizo, največjim izzivom te generacije, vlada Janeza Janše “žica” Evropo za denar za širitev cestnega prometa, največjega vira toplogrednih plinov pri nas”.

Glede na Načrt za obnovo in okrevanje po pandemiji, ki ga na podlagi junijskega dogovora v Bruslju zdaj pripravljajo in usklajujejo države članice EU, med njimi tudi Slovenija (prejeli bomo preko 10 milijard evrov), namerava slovenska vlada ta denar nameniti za gradnjo:

3. razvojne osi, dveh infekcijskih klinik (v Mariboru in Ljubljani), negovalnih bolnišnic (tudi v Novem mestu), domov za starejše občane, železniške odseke, okoljske projekte in številne druge investicije ter s tem pospešiti razvoj države.

Očitno pa takšni načrti Levico in tudi ostale v koaliciji KUL “zelo bolijo, da zadnja dva dni tako glasno tulijo. S študijami in vlaganji v objekte, kot je Rog, ste pa res zmanjševali izpuste CO2”. Tako pa je včeraj navajanje Luke Mesca in Levice na Twiterju komentirala mag. Monika Kirbiš Rojs, državna sekretarka v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

C. R.