Izjava dneva: “Levica je skrajna levica, je škodljiva za …”

Franc Kangler v oddaji Ena na ena (vir: 24ur.com)

“Levica je skrajna levica, je škodljiva za slovensko gospodarstvo, je škodljiva za slovenski narod, ne zagotavlja razvoja, ne zagotavlja enakomernega razvoja podeželja. Bi želela kmeta v žlici vode utopiti ali pa podjetnika ali bogatega človeka, ki je bogastvo prinesel iz tujine v Slovenijo, saj so želeli nacionalizirati Pipistrela, pa Boscarola, pa ne vem koga še vse, to govorijo javno v parlamentu.” 

Tako je v včerajšnji oddaji Ena na ena dejal Franc Kangler, nekdanji mariborski župan, poslanec in zdajšnji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve.

Franc Kangler je bil gost v oddaji pri Urošu Slaku na POP TV, kjer sta spregovorila o njegovem županovanju, delu na ministrstvu, sodelovanju z vlado in njegovi vključitvi v gibanje Povežimo Slovenijo. Kangler opaža, da s trenutno vlado dobro sodeluje, medtem pa o KUL-u meni, da njihovo izključevanje Janeza Janše ni prihodnost Slovenije.

Kangler ne izključuje, da bi se v gibanju Povežimo Slovenijo povezali z levico, saj zagovarja dialog z vsemi. Kljub temu pa se sam ne vidi v koaliciji s stranko Levica, saj je preveč radikalna. 

A. L.