Izjava dneva: “KUL združba ni podprla PKP7, želijo pa oblast!”

Poslanka Anja Bah Žibert včeraj v državnem zboru (vir: Zajem zaslona)

“KUL združba ni podprla PKP7. Povedano drugače, ne podpirajo krizni dodatek za delavce in dodatek za delo v rizičnih skupinah, ne podpirajo solidarnosti dodatek za upokojence, študente in vse otroke. Ne podpirajo pomoč velikim družinam in pomoč ob rojstvu otrok. Želijo pa oblast!”

Tako je pozno sinoči, ob 22.50, po glasovanju v državnem zboru o sedmem zakonu pomoči za omilitev posledic v drugem valu epidemije na družbenih omrežjih zapisala poslanka Anja Bah Žibert, izvoljena na Dolenjskem.

Spomnimo. Zakon prinaša izdatne pomoči delavcem in podjetnikom, družinam, upokojencem in študentom. Več o ključnih rešitvah, ki jih prinaša ta zakon, smo poročali tukaj.

V slabih 10 mesecih je zdajšnja vlada pripravila 7 obsežnih zakonskih projektov. “Vsak med njimi posamično presega vse, kar je prejšnja koalicija sestavila skupaj v letu in pol,” je po sprejemu zakona spomnil tudi predsednik vlade Janez Janša.

KUL koalicijo oz. združbo, ki pomoči gospodarstvu in prebivalstvu ni podprla, sestavljajo stranke SD, LMŠ, SAB in Levica. Ti si na vse pretege prizadevajo, da bi mandatar postal Karl Erjavec, ki pa ga niti lastni poslanci v stranki DeSUS ne podpirajo, kar se je izkazalo tudi včeraj v času glasovanja o PKP7.

Razpravo dolenjske poslanke Anje Bah Žibert včeraj v državnem zboru si lahko ogledate tukaj: video, Facebook

C. R.