Izjava dneva: “Komisar Janez Lenarčič laže!”

Janez Lenarčič (vir: družbena omrežja)

“Komisar Janez Lenarčič laže. Pričakujemo, da bo sprožil postopek pred sodiščem, kjer je možno predložiti interne dokumente o postopkih odločanja znotraj Evropske komisije.”

Tako je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Gre že za nekaj časa znano dejstvo, da se je evropski komisar Janez Lenarčič, ki je bil na to mesto imenovan v času vlade Marjana Šarca, v okviru Evropske komisije zavzemal za to, da Slovenija ne bi prejela evropskih sredstev.

Danes pa je ob prihodu na zasedanje ministrov EU za evropske zadeve na Brdu pri Kranju dejal, da “Sloveniji škodujejo tisti, ki spodkopavajo vladavino prava in neodvisnost medijev” ter zavrnil očitke, da bi se zavzemal za to, da bi Sloveniji pogojevali evropska sredstva. (Čeprav o tem obstajajo magnetogrami.)

Kdo za vraga je Lenarčič, se mnogi danes sprašujejo?

Dr. Matej Lahovnik je na Twitterju zapisal: “Evropski komisar za krizni management Lenarčič je res običajno zadržan, ker ga v najhujši korona krizi ni bilo nikjer videti ali slišati.”

Na blogu Politeia.si so med drugim zapisali: “Šarčeva vlada ga je poslala v EU in potem je zaspal v udobju modrega evropskega fotelja.”

Spomnimo. Evropska komisija je Sloveniji odobrila Načrt za okrevanje in odpornost, v vrednosti 2,5 milijarde evrov, evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič (evropski minister z okoli 25.000 evri mesečne plače) pa je temu dokazano nasprotoval. Na srečo je ostal v manjšini. Šlo je tudi za prvi znani primer, ko je nek komisar skušal neposredno oškodovati lastno državo.

Lenarčič je tudi sicer znan kot eden najbolj neaktivnih evropskih komisarjev, nato je zaslovel kot komisar, ki želi oškodovati lastno domovino. Zdaj se kaže kot lažnivec.

Nekateri mediji sicer navajajo, da naj bi scenarij sabotaže Slovenije pripravil Frans Timmermans, podpredsednik Evropske komisije iz vrst Stranke evropskih socialistov, v sodelovanju s Tanjo Fajon, ki prav tako spada v to politično skupino. Dolga vrsta škodljivcev slovenskemu narodu torej.

M. D.