Izjava dneva: “Kdor drugemu jamo koplje …”

“Če se čudite nastopu Tanje Fajon v EU parlamentu in napadu na Janeza Janšo, naj vas spomnim na njene intrige proti Alenki Bratušek, da ta ni postala komisarka.

Takrat je računala, da bo s podporo socialistov ona tista, ki bi zasedla njeno mesto. A kot pravi pregovor, kdor drugemu jamo koplje …”

Tako je danes na Twitterju zapisal Aleš Hojs, minister za notranje zadeve v zdajšnji vladi.

Začudenjem in zgražanjem na družbenih omrežjih nad dejanji Tanje Fajon v Evropskem parlamentu, ko je sredi tedna na vso moč napadla Janšo in sramotila Slovenijo, namreč ni konca, ne kraja.

Več o tem smo poročali tukaj (Odmevno), več o tem pa lahko preberete tudi v današnji kolumni odgovornega urednika portala Siol.net Petra Jančiča (Pljuvanje v obraz poslanca Horvata in Fajonove v EU).

To pa še ni vse. Fajonova, tudi predsednica stranke SD, se je v tem tednu v Evropskem parlamentu spet zavzemala za migrante in njihovo prosto pot po EU, katere del je tudi Slovenija. Tega sicer v Sloveniji ne razglaša na vso moč, poročajo pa o tem mediji južno od Slovenije (Kamenjar). Vse skupaj pa zgolj nakazuje, kaj nas čaka, tako Slovenijo kot EU, če bi morda Fajonovi kdaj uspelo “zlesti” v izvršilno vejo oblasti. Več o njenih prizadevanjih za migrante bomo še poročali.

J. M.