Izjava dneva: Janković kot menedžer, Cerar kot etični profesor, Šarec komedijant. Bo novi obraz “športnik”?

Dr. Ivan Štuhec

“V opoziciji že dlje časa vlada velika zmeda, ni močnega vodje. Presenetilo nas je menjavanje kandidatov in kako so iz naftalina potegnili Karla Erjavca, ki pa so ga zdaj spet odvrgli. Vse to je dediščina ideologije novih obrazov.”

Tako je v oddaji Spoznanje več, predsodek manj na Radiu Ognjišče povedal moralni teolog dr. Ivan Štuhec, ki je še poudaril:

In zdaj smo že v četrti fazi. Najprej je bil Jankovič, nato Cerar, kasneje Šarec. Erjavec sicer ni novi obraz, a levi politični blok išče novega vodjo. Veliko se omenja predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo.

Igra se neka igra. Vse te stranke so najprej gradile na kultu posameznika in predsednika Zorana Jankoviča kot menedžerja, na kultu Mira Cerarja kot etičnega profesorja in na kultu Marjana Šarca kot populističnega komedijanta. In zdaj se išče menedžerja na športnem področju.

Vedno znova si ta levi blok ustvarja neke nove kultne osebnosti, ki dejansko v predvolilnem času in na volitvah preslepijo tisti del volilnega telesa, ki bi jih lahko imenovali migranti. Ki migrirajo od ene stranke do druge.”

Dr. Štuhec je med drugim še povedal, da so prihajajoče nezaupnice ministrom potrata časa, v njih vidi popolni nesmisel. Skrajna levica je totalitarna stranka, ki ni pripravljena sprejemati dogovorov, poskusom rušenja pa še ni konec. Potezo stranke SMC, da se usmeri v gospodarstvo, pa je ocenil za pravilno.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani: ognjisce.si

M. d.