Izjava dneva: “Čestitke odlični ekipi. Zdaj svet pozna slovensko košarko”

(vir: Twitter)

 “Čestitke odlični ekipi. Zdaj svet pozna slovensko košarko.” 

Tako je v slovenščini na Twitterju zapisal Mark Cuban, šef košarkarja Luke Dončiča in lastnik ekipe Dallas Mavericks, poslovnež, milijarder, investitor in ameriška medijska osebnost, ki se zaradi Luke Dončiča uči celo slovensko.

Cuban bo v prihodnjih dneh obiskal Slovenijo in podpisal petletno pogodbo s slovenskim košarkarskim zvezdnikom. Ta naj bi mu prinesla okoli 200 milijonov dolarjev.

Slovenski košarkarji so se danes kljub porazu v boju za bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu proti Avstraliji s 93:107 zapisali v srca ljubiteljev košarke doma in po svetu.

“Čestitke. 4. mesto je velik uspeh,” pa je na Twitterju zapisal predsednik slovenske vlade Janez Janša. Vlada RS pa je zapisala: “Majhna Slovenija je postala četrta košarkarska velesila na svetu. Se vidimo v Parizu2024.”

Luka Dončič pa je ob fotografiji, ki jo objavljamo kot naslovno, zapisal: “Slovenija je med prvimi 4 top ekipami na svetu, država z dvema milijonoma ljudmi. Kakšen občutek!” In označil slovensko zastavo, srce, ki bije za Slovenijo, s pripisom: “Mi Slovenci”.

A. L.