Iz skupine ilegalnih migrantov streljali na hrvaške specijalce

Vir: klix.ba

Na meji Hrvaške z Bosno in Hercegovino je včeraj prišlo do napada s strelnim orožjem na policiste. Streli so prišli iz smeri večje skupine ilegalnih migrantov, ki so jim Hrvati preprečili vstop v EU. Ob tem iz držav Balkana prihajajo opozorila o vse več oboroženih ilegalnih migrantih.

Hrvaški specialci, ki dežurajo na meji z BiH, na področju Karlovačke županije, so nadrejenim sporočili, da je iz skupine migrantov, ki so bili včeraj v popoldanskem času vrnjeno v BiH, prišlo do napada s strelnim orožjem. (vir)

Prva prijava policistov je bila okoli 15.40, ko so policisti sporočili, da so zavrnili skupino migrantov v obmejnem mestu Koranski Lug na področju Cetingrada, to je mesta ob meji z BiH ter v neposredni bližini kraja Bogovolje, ki ga je prejšnji teden obiskal hrvaški notranji minister Davor Božinović.

Ta kraj je tudi začetna točka migrantske poti skozi Hrvaško. Na drugi strani meje se nahajata mesto Šturlić in Hadžin Potok, med Veliko Kladušo in Bihačom. Ta pot se migrantom zdi najboljša za nezakonite prehode v Republiko Hrvaško.

Zaenkrat še ni znano, ali so na policiste streljali migranti ali tihotapec ali nekdo tretji. Policiji obeh držav raziskujeta primer.

Po tem primeru so tudi splitski specialci sporočilu, da so slišali še dva strela na bosansko-hercegovski strani meje. Policija je oba primera potrdila. (vir)

Naslovna fotografija: klix.ba

M. D.