Fakulteta za informacijske študije donirala opremo prizadetim v poplavah

Ekipa FIŠ z dekanom, prof. dr. Matejem Makarovičem, in prostovoljcema (vir: FIŠ)

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je svoje pohištvo za opremo učilnic podarila Občini Črna na Koroškem, ki je bila prizadeta v nedavnih poplavah.

 

Na Fakulteti za informacijske študije (na kratko tudi FIŠ) so z julijem letošnjega leta začeli s prenovo posameznih učilnic. V želji po zagotavljanju najboljšega študijskega okolja, so učilnice Megabyte, Petabyte in Terabyte preuredili za delo v večih manjših skupinah.

S prenovo je prišla tudi potreba po spremembi trenutne opreme preurejenih prostorov. Zato so se na fakulteti odločili, da prvotno, še povsem funkcionalno, opremo podarijo prizadetim v nedavnih poplavah in s tem dobro delo združijo z njihovim načelom ponovne uporabe izdelkov in težnjo h krožnemu gospodarstvu.

S FIŠ so tako stole z mizami, govorniški kateder in šolske table v sredo, 20. septembra 2023, predali Občini Črna na Koroškem, ki jih bo namenila za njihov kulturni dom.

Pri tej dobrodelni akciji so jim na pomoč priskočili iz podjetja A-sprint d.o.o., ki je opremo brezplačno prepeljalo na prizadeto lokacijo, pri nalaganju opreme na transportno vozilo pa sta prijazno pomagala tudi prostovoljca Suad Arif Muslimović in Jože Regina.

A. L.