Ilegalni migranti vlomili v počitniško hišo na območju Šentjerneja

Fotografija je simbolična.

Policija poroča, da so ilegalni migranti včeraj vlomili v počitniško hišo na območju Šetnjerneja. V zadnjih dneh poročajo še o sedmih vlomih v počitniške hiše in pomožni objekt, v okolici Ribnice je bilo ponoči vlomljeno v prodajalno bencinskega servisa.

Policisti sicer poročajo o 35 prijetih ilegalnih migrantih, od tega so jih pet v filmski akciji v torek popoldne prijeli pri osnovni šoli v Kostanjevici na Krki.

V zadnjih dveh dneh policisti v Beli krajini niso izsledili in prijeli nobenega ilegalnega migranta, je razvidno iz sporočil PU Novo mesto.

So pa včeraj v okolici Šentjerneja prijeli 4 Alžirce, ki so najprej nezakonito prestopili državno mejo, nato pa vlomili v počitniško hišo. Več podatkov zaenkrat ni znanih.

V torek popoldne pa so pri osnovni šoli v Kostanjevici na Krki v policijski akciji prijeli pet ilegalnih migrantov, štiri Sirijce in Egipčana. Krški policisti so bili pred tem obveščeni o sumljivem vozilu in osebah v kraju Oštrc. Voznika so ustavljali, vendar se je ta hotel izogniti mejni kontroli, nadaljeval je z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v  robnik,  kjer je z vozilom obstal. Za volanom je bil 31-letni ruski državljan, ki so ga pridržali. Usoda ostalih prijetih pa ni znana.

Na Primorskem pa so včeraj obravnavali 26 ilegalnih migrantov, od tega 24 na območju Ilirske Bistrice. 14 oseb je zaprosilo za azil, 12 oseb pa bo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na Dolenjskem vlomili v šest počitniških hiš in pomožni objekt, v okolici Ribnice v prodajalno bencinskega servisa

Na Dolenjskem se je v zadnjih dneh zgodilo tudi več vlomov. Tako je med  11. in  15. majem v kraju Vrh pri Trebelnem neznanec vlomil v dve počitniški  hiši in pomožni objekt. Odtujil ni ničesar, z vlomi pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na območju Golušnika (na območju Trške gore) je med  11. in 15. majem nekdo vlomil v štiri počitniške hiše. Iz enega objekta je odtujil zračno puško, iz treh pa po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujenega.

V okolici  Ribnice pa so danes ponoči vlomili v prodajalno bencinskega servisa. Odtujili so cigarete in podjetje oškodovali za nekaj tisoč evrov.

C. R.