Hrvaška policija aretirala do zob oborožene tihotapce migrantov

(vir: Radio Mrežnica)

Radio Mrežnica poroča, da je hrvaška policija včeraj v okviru posebne kriminalistične preiskave, imenovane Klek, odvzela prostost trem do zob oboroženim tihotapcem ilegalnih migrantov.

Prijeli so tri hrvaške državljane, ki so sodelovali z večjim številom neznanih oseb iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Njihov cilj je bil prevoz ilegalnih migrantov iz BiH preko Hrvaške v Slovenijo.

V hišnih preiskavah in preiskavah osebnih vozil ter drugih prostorov so navedenim odvzeli tri prenosne telefone, ki so jih uporabljali za nezakonita dejanja, in večje število SIM-kartic hrvaških in bosanskih operaterjev.

Zasegli so jim tudi ročno bombo M-75, kilogram eksploziva in 500 kosov različnega streliva ter nekaj denarja.

Preiskovalno akcijo so v sodelovanju s karlovško policijsko upravo izvajali policisti PU ličko senjskega območja v sodelovanju z Uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok).

Prostost so odvzeli 46-letnemu hrvaškemu državljanu, ki je organiziral in vodil skupino. Sodelovali so še 40- in 23-letna hrvaška državljana ter več neznanih oseb iz Hrvaške in BiH.

Video posnetek Radia Bihać

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini pa je danes na Facebooku delila video posnetek Radia Bihać o gibanju številnih ilegalnih migrantov v skupini po poti Ličke Plješivice (planine na Hrvaškem, kjer manjši del meji z Bosno in Hercegovino, gre od Plitvičkih jezer do Like). Poleg tega ostali bosanski mediji poročajo, da je Plješivica samo ena od poti, na hrvaško stran s ciljem doseči Slovenijo pa se migranti gibljejo še na območju Bugara (naselje v občini Bihač), Lohovskih Brd (naselje v občini Bihač) in na območju Velike Kladuše.

Vse to potrjuje navedbe portala Kamenjar, da se migranti združujejo v večje skupine (po 100 in več), o čemer smo že poročali. V čudno luč pa postavlja izjave bosanskega notranjega ministra, ki je prejšnji teden za tamkajšnje medije povedal, da je okoli 4000 ilegalnih migrantov že zapustilo BiH in da migrantov v Bosni skorajda ni več. (Bosanski mediji tudi v teh dneh poročajo, da v BiH prihajajo vsak dan novi.)

Zapisali pa smo že, da je treba biti pri teh ministrovih izjavah previden, saj gre lahko že za del dogovora med slovensko in bosansko oblastjo o tem, da bo Slovenija prevzela okoli 10.000 ilegalnih migrantov.

Temu naj bi bili namenjeni tudi registracijsko-migrantski centri, ki jih slovenska vladajoča politika namerava namestiti ob mejnih prehodih Obrežje in Jelšane, kar je že potrjeno. Za center v Beli krajini lokacije centra sicer nihče ne želi izdati, čedalje več indicev pa je, da bo ta bodisi v Logu v Metliki, bodisi ob mejnem prehodu na Vinici. S tem, da je lokacija ob mejnem prehodu v Metliki (zaenkrat) verjetnejša.

Video:

 C. R.

novo staro popularno
Groza

Skrajni, res skrajni čas je da se pošlje vojsko na mejo.Policistov je zelo,zelo malo, pa še ti so popolnoma izčrpani.V nasprotnem primeru smo gotovi.

miki miška

nisem verjel da bom kot zagret levičar kdaj rekel:
Orban ti si car!

Nataša

Naša vojska še komarjev ni sposobna obvladat.