Hrast pri Jugorju: Trojico zasačili med vlamljanjem v hišo

Fotografija je simbolična.

Metliške policiste so včeraj, okoli 21. ure, obvestili o sumljivem dogajanju v eni od nenaseljenih stanovanjskih hiš na Hrastu pri Jugorju.

 

Policisti so takoj odšli na kraj, kjer so izsledili in prijeli 24-letika z območja Metlike, 19-letnika z območja Dobruške vasi in mladoletnico iz Metlike. Vsem so odvzeli prostost, jih pridržali ter jim zasegli vlomilsko orodje in predmete, ki so jih nameravali ukrasti.

24-letnika in 19-letnika, ki so ju že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Med preiskavo kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da so osumljenci vlomili še v eno stanovanjsko hišo v bližini, iz katere so ukradli orodje in dve posodi z gorivom. Preiskava okoliščin kaznivih dejanj še poteka.

Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Cerovci je ta teden nekdo ukradel avtomobilsko prikolico TPV amigo. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 400 evrov.

V Semiču je v noči na sredo neznanec iz kmetijskega objekta ukradel tri ovce.

Med torkom in sredo je na območju Ragovega v Novem mestu nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel je ročno orodje in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 500 evrov škode.

V sredo, med 18.30 in 23. uro, je nekdo v Novem mestu izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

A. V.