Gospa, ki rešuje Velenje, je bila med biciklisti, ki so pripeljali Goloba na oblast

Znamenita fotografija, ki je v času ljubljanskih protestov biciklistov ni bilo moč spregledati. (vir. arhiv)

Ime ji je Sara. Leta 2022 je zaslovela po tem, da se je s triciklom pustiti voziti po ljubljanskih ulicah. V sklopu protestov t. i. ljubljanskih pouličnjakov, biciklistov, je pomagala rušiti takratno vlado pod vodstvom Janeza Janše.

Danes pa je Sara vodja Ljudske iniciative Velenje, ki se bojuje zoper visoke cene na položnicah za ogrevanje v mestu.

Velenjska komunala prebivalcem namreč zaračunava zneske, ki presegajo vse meje zdravega razuma. Vendar, tako so v Velenju želeli. Podatki kažejo, da je kar 6222 Velenjčanov volilo Gibanje Svoboda. 2708 jih je volilo SD. 721 pa Levico.

“Prepričljiva večina je želela zeleno revščino, ki jo je obljubljal Robert Golob in njegovi skrajno levi pajdaši,” je včeraj na omrežju X zapisal znani analitik Mitja Iršič.

Mi pa spomnimo, da je Robert Golob pred volitvami napovedal revščino in tudi višje davke. Dejal je, da res ne ve, kaj bi ljudje počeli z več denarja. In da tudi vlada bolje ve od vsakega posameznika, kaj naj počne z njegovim denarjem.

Niso mu verjeli, več kot 400 tisoč volivcev in volivk je nasedlo novemu obrazu, Sončnemu kralju. Škoda le, da je vse to udarilo tudi po žepih ostalih državljanov in državljank. Po drugi strani pa je Velenje najverjetneje pilotni projekt Sončnega kralja, po katerem bomo morali tolikšne stroške v prihodnjih letih plačevati tudi ostali državljani.

M. D.