Gorjanci povsem propustni, tudi včeraj več vlomov

Dolšce (vir: Google)

Včeraj, nekaj po 15. uri, je občan policiste obvestil o sumljivih vozilih v kraju Dolšce na območju Gorjancev. Policisti so nato na avtocesti pri izvozu za Trebnje izsledili in ustavili dve vozili s slovenskimi registrskimi oznakami. Vozila sta  Sirijec in Libanonec, v avtomobilih sta prevažala 6 ilegalnih migrantov – tri Sirijce in tri Pakistance. Voznikoma so policisti odvzeli prostost, postopki z migranti pa še niso zaključeni, sporočajo s PU Novo mesto.

Črnomaljski policisti so včeraj na Kvasici pri Črnomlju prijeli 3 Maročane. Tudi za te navajajo, da postopki še niso zaključeni, kar pomeni, da se še ne ve, ali jih bodo vrnili na Hrvaško ali pa prepeljali v azilni dom.

Včeraj so se zgodili tudi trije vlomi. V Selah pri Dragatušu so v večernih urah trije neznanci skozi balkonska vrata vlomili v stanovanjsko  hišo. Ko  jih  je  zalotil stanovalec, so pobegnili. Okoliščine policisti še preiskujejo, še navajajo v PU Novo mesto. Več zaenkrat ni znano.

Včeraj dopoldne so v stanovanjsko hišo vlomili tudi v Kočevarjevi ulici v Novem mestu. Ukradli so nakit in denar, škode je za 3000 evrov.

V stanovanjsko hišo so  včeraj vlomili tudi v Mirni vasi na območju Trebnjega. Ukradli so 600 evrov, skupne škode je za okoli 2000 evrov.

C. R.