Gorjanci povsem propustni, tudi včeraj več vlomov

Dolšce (vir: Google)

Včeraj, nekaj po 15. uri, je občan policiste obvestil o sumljivih vozilih v kraju Dolšce na območju Gorjancev. Policisti so nato na avtocesti pri izvozu za Trebnje izsledili in ustavili dve vozili s slovenskimi registrskimi oznakami. Vozila sta  Sirijec in Libanonec, v avtomobilih sta prevažala 6 ilegalnih migrantov – tri Sirijce in tri Pakistance. Voznikoma so policisti odvzeli prostost, postopki z migranti pa še niso zaključeni, sporočajo s PU Novo mesto.

Črnomaljski policisti so včeraj na Kvasici pri Črnomlju prijeli 3 Maročane. Tudi za te navajajo, da postopki še niso zaključeni, kar pomeni, da se še ne ve, ali jih bodo vrnili na Hrvaško ali pa prepeljali v azilni dom.

Včeraj so se zgodili tudi trije vlomi. V Selah pri Dragatušu so v večernih urah trije neznanci skozi balkonska vrata vlomili v stanovanjsko  hišo. Ko  jih  je  zalotil stanovalec, so pobegnili. Okoliščine policisti še preiskujejo, še navajajo v PU Novo mesto. Več zaenkrat ni znano.

Včeraj dopoldne so v stanovanjsko hišo vlomili tudi v Kočevarjevi ulici v Novem mestu. Ukradli so nakit in denar, škode je za 3000 evrov.

V stanovanjsko hišo so  včeraj vlomili tudi v Mirni vasi na območju Trebnjega. Ukradli so 600 evrov, skupne škode je za okoli 2000 evrov.

C. R.

novo staro popularno
Pjotr

Glede na to, da R Slovenija (vsaj tako izgleda) ne obvladuje situacije na južni meji, obstaja med nami kakšen pravnik, ki bi lupal dati kakšno smernico občanom, kako se zavarovati oziroma “oblastem” pomagati pri omejevanju ilegalnih prehodov? Se lahko kako organiziramo, pa da ne izpademo “nezakoniti” in nas potem ne bodo zapirali..?

Korel

Številni vlomi, kraje so posledica dobre integracije muslimanskih teroristov migrantov, ki prihajajo v Slovenijo in ustrahujejo domače avtohtono prebivalstvo Slovenije. Lep primer je bil danes v Ljubljani, Maročan kradel v trgovini, varnostnik ga zasačil, Maročan mu grozil, da ga bo ubil?? Ljudje to je integracija dobra muslimanskih migrantov, katere Šarec, Cerar, Fajonka zagovarjajo.??? Za domače ljudi jih nič ne briga.