Google s snemanjem ponovno na ulice

(vir: arhiv)

Google bo začel snemati ulice in pločnike mest. S snemanjem bodo pričeli 3. marca in s tem nadaljevali z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View, ki je del storitve Google Maps. 

Avtomobili s 360-stopinjsko kamero se bodo tokrat osredotočili na snemanje pločnikov in ulic v naslednjih krajih:

Ljubljana, Kočevje, Mislinja, Črnomelj, Maribor, Ajdovščina, Podgorje, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Koper, Kranjska Gora, Stara Fužina, Novo mesto, Jesenice, Krško, Vrhnika, Slovenska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, Postojna, Ilirska Bistrica, Celje, Žiri.

Urad informacijske pooblaščenke s podrobnejšimi informacijami ne razpolaga, je pa v branje ponudil pravilnik o posnetkih Google Street View, ki med drugim vsebuje informacije o varovanju zasebnosti.

Google sicer navaja, da spoštuje varovanje zasebnosti. Pred objavo vseh zbranih posnetkov in fotografij moraj te obdelati tako, da zameglijo obraze oseb in registrskih oznak vozil, da jih ni moč prepoznati.

Prve fotografije je Google v okviru svoje storitve Street View objavil leta 2007. V Sloveniji je začel snemati poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014.

M. D.