Golob na okopih: Nameščanje zanesljivih v policiji

Vir: Senad Jusić, Instagram (vir: Bojan Požar, Twitter)

Vlada je danes s položaja v. d. generalnega direktorja razrešila Boštjana Lindava. Na njegov položaj je ustoličila Senada Jušića.

Senad Jušić je večino svoje policijske kariere, ki jo je začel leta 1991, delal na različnih delovnih mestih v okviru Policijske uprave Koper. Njegov brat Sejad Jušić ja je trenutno načelnik Policijske postaje Nova Gorica.

Za Senada Jušića so v vladnem uradu za komuniciranje zapisali, da je bil med drugim pomočnik komandirja na Policijski postaji Koper, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Koper in pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper.

Od leta 2015 je opravljal naloge višjega policijskega svetnika v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, kjer je v zadnjem obdobju delal kot pooblaščenec v. d. generalnega direktorja policije za vodenje Sektorja za razvoj in sistemske naloge.

Senad Jušić, danes imenovani v. d. generalni direktor Policije, velja za kader državnega sekretarja ministrstva za notranje zadeve Branka Lobnikarja (LDS, nato Zares).

Seja vlade 

A. L.