Golobovo plačilo neznanemu bankirju za molk?

Borut Vujčič in Robert Golob

Za naslednji torek, 14. februar, je sklicana skupščina Intereurope, ki je hčerinska družba Pošte Slovenije. Portal pozareport.si pa danes navaja, da bo za novega člana nadzornega sveta imenovan avstrijski državljan Borut Vujčič, neznani nekdanji bankir, ki živi v Ljubljani.

Gre za kadrovanje po volji predsednika vlade Roberta Goloba.

Iz Vujčičevega življenjepisa so razvidni njegovi številni bančni položaji v Črni gori, kar sovpada tudi s časom domnevnega kanaliziranja denarja iz Gen-I Beograd na Kosovo in tudi v Slovenijo.

Kanaliziranje denarja iz GEN-I, v času, ko je tega vodil Robert Golob, se naj bi po uradnih podatkih črnogorske Agencije za preprečevanje pranja denarja začelo prek skrivnostnega podjetja MB Consulting, v lasti kosovskega podjetnika in diplomata Martina Berišaja, registriranega leta 2016 v Podgorici.

Vujčič je v Sloveniji sicer registriran kot samostojni podjetnik z dejavnostjo poslovno svetovanje, predstavlja se tudi kot zasebni investitor. Iz spletne baze Bizi.si pa je razvidno, da kot s. p. nima odprtega transakcijskega (bančnega) računa ali ta ni javno dostopen. Informacija o tujih računih pa je dostopna samo naročnikom.

Da nima transakcijskega računa potrjuje tudi Ajpes, kot samostojni podjetnik v Ulici Janeza Pavla II. 12 v Ljubljani je bil vpisan 22. decembra 2021. Ni zavezanec za davek na dodano vrednost, bilance doslej še ni oddal. Pred leti je bil direktor SKB Leasing.

Viri: pozareport.si, Bizi in Ajpes

A. L.