Golobove politične čistke na RTV Slovenija

Srečni (vir: arhiv)

Po navedbah vedno dobro poučenega novinarja in urednika Bojana Požarja vladajoča Golobova koalicija pripravlja predčasni odpoklic 21 članov Programskega sveta RTV Slovenija.

S tem bodo Golobovi prevzeli tudi javno televizijo in nastavili sebi všečne in lojalne ljudi. Podpora tem ciljem je tudi stavka Golobovim lojalnih zaposlenih na nacionalki.

Pri pripravi za predčasni odpoklic programskega sveta sodelujejo: Dino Bauk, odvetnik stranke Levica, Asta Vrečko, ministrica za kulturo (Levica), poslanki Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc in Tamara Vonta ter prof. Marko Milosavljević s FDV.

Požar je še zapisal, da tega v zgodovini samostojne Slovenije še bilo, Golobova koalicija pa to želi speljati še pred poletnimi počitnicami.

Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi Jelka Godec, vodja Poslanske skupine SDS, ki je ob tem zapisala:

“Da se ve, kje se dobijo volitve, kje se oblikuje mnenje naroda in kje vlada globoka država. Brutalno revanšistično vladanje Golobove vlade, ki je ne zanima stanje v Sloveniji ne drugje. Le kadrovanje. Vse kar imamo sedaj v obravnavi s strani sedanje oblasti, je kadrovanje in še to na izrednih sejah.”

Z brutalnim političnim obračunom povezana tudi stavka lojalnih na RTV

S političnim kadrovanjem in dobesedno napovedano lustracijo nekaterih tej vladi nepodrejenih novinarjev in drugih zaposlenih na RTV Slovenija pa je po prepričanju Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) povezana tudi stavka, ki jo na RTV uprizarjajo nekateri zaposleni.

V ZNP so zapisali, “da je stavka na RTV Slovenija predvsem politično motivirana in služi predvsem kot podpora novi vladi Roberta Goloba, da predčasno zamenja vodstvo RTV Slovenija in na njegovo mesto nastavi njej všečne in lojalne ljudi.”

(vir: Twitter)

M. D.