Golob še vedno debelo zavaja

(vir: arhiv)

Na poročanje medijev o njegovih prihodkih se je popoldne odzval Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda, in novinarjem od daleč kazal davčni izpis njegovih prihodkov v letu 2020. 

V letu 2020 naj bi prejel 433 tisoč evrov bruto. Dohodninske napovedi pa ne bo pokazal, je rekel, ker je nima pri sebi in ker so na njej tudi osebni podatki žene in otrok.

Tako Golob ni z ničemer dokumentirano ovrgel včerajšnjih in današnjih zapisov, da je v letu 2020 imel 3,3 milijona evrov prihodkov. Več o tem smo poročali tukaj 

Če odmislimo, kako je Golob še nedavno zatrjeval, tudi v TV Tarči kazal list, da prejema “le” 7000 evrov plače (84.000 evrov letno), mu tudi njegovim današnjim navedbam ne moremo nasesti.

Primer za to je, na primer, Informativni izračun dohodnine za leto 2020, ki jo je portalu Siol.net posredoval Janez Janša, portal pa je to objavil že 11. aprila 2022. Podobno so storili tudi ostali predsedniki strank, vse to si lahko ogledate na spletni strani: Daleč najboljše plačan politik skriva svoje prihodke – siol.net

Iz Janševe dohodninske napovedi je razvidno, da so osebni podatki otrok prekriti, podobno kot tudi davčna številka in vse tisto, kar spada med osebne podatke.

Robert Golob je torej tudi danes debelo zavajal. To, kar je danes kazal novinarjem, namreč nikakor ne pomeni, da je to vse, kar je v letu 2020 prejel na svojo bančni račun. Verodostojen je zgolj Informativni izračun odmerjene dohodnine.

Vir: Siol.net

A. L.