Golob nameraval odstopiti, a naj bi mu to preprečile poplave

V političnem zakulisju so že pripravljali zamenjavo za Goloba.

V političnem zakulisju v zadnjih dneh krožijo zanimive informacije. Iz zaupnih virov je med drugim mogoče slišati, da je bil premier Robert Golob trdno odločen, da bo še pred jesenjo odstopil s položaja, a so nato nenadoma prišle poplave in mu to preprečile. Ocenil je namreč, da javnost tega, da odstopa v času, ko država nujno potrebuje predsednika vlade, ne bi ravno dobro sprejela.

 

Za Golobove načrte naj bi vedeli tudi njegovi politični botri iz levice, ki naj bi že imeli pripravljeno tudi zamenjavo. Namesto Goloba bi predsednik vlade postal slovenski evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič in to kljub temu, da se mnogi na levici zavedajo, da ni ravno obraz, ki bi vlekel volivce.

Z omenjenimi načrti dobijo tudi smisel govorice, o katerih smo že pisali pred časom, namreč, da v zakulisju nastaja nov energetski veletrgovec, kjer je mesto vodje rezervirano prav za Goloba.

Vladna koalicija je namreč nedavno tega potihoma skozi parlament spravila zakon, ki poenostavlja umeščanje sončnih in vetrnih elektrarn v prostor. Te naj bi bile po novem mogoče tudi tam, kjer v preteklosti njihova postavitev ni bila mogoča pod nobenim pogojem.

S tem se tudi odpira vrata za megalomanske dobičke podjetij, ki ponujajo izgradnjo sončnih elektrarn na ključ, kot največji ponudnik takih elektrarn pa se predstavlja Gen-I, nekdanje podjetje, ki ga je vodil Golob. Tega naj bi nameraval Golob še okrepiti. Po nekaterih informacijah namreč Golob in njegova poročna priča Tomaž Štokelj, sicer generalni direktor državnega HSE, načrtujeta pripojitev trgovalnega dela HSE k družbi Gen-I. Tako si Golob s pozicije politične moči ustvarja tako rekoč zlato padalo za obdobje po umiku iz politike.

A. V.