Golob lahko že jeseni odstopi!

Mediji so včeraj poročali o sodni poravnavi med Gen Energijo in Elektrom Ljubljana, s katero sta družbi sklenili poravnavo v sporu glede lastništva Elektra Ljubljane v družbi Gen-El. S tem so se na stežaj široko odprla vrata za Golobovo privatizacijo državnega Gen-i, poroča Požarreport.

 

Z omejeno sodno poravnavo se namreč po navedbah portala končuje prva faza ambicij oziroma tihega načrta premierja, ki pelje proti privatizaciji enega dela državne energetike, za kar naj bi se Golob tudi “vrnil” v politiko.

“Golobovi so namreč skozi to sodno poravnavo iz kompleksa Gen uspešno izločili Elektro Ljubljana, ki ga ni mogoče sprivatizirati, saj gre za državnega elektrodistributerja, ki naj bi pozneje postal del Elesa. Prav tako ni mogoče privatizirati Gen Energije (državne družbe, ki ima v lasti nuklearko iz Krškega), je pa seveda, če si na oblasti, možno sprivatizirati Gen-I ali katero od njegovih famoznih hčerinskih družb v tujini, k(j)er gre za prodajo (trading) električne energije,” poroča.

Golob po navedbah portala državno energetiko trenutno obvladuje prek svojih prijateljskih in družinskih zaupnikov, ki praktično vsi izhajajo iz Gen-I. Z omenjeno poravnavo, po kateri Elektro Ljubljana ni več lastnik Gen-El lahko Golob in njegovi že jeseni sestopijo s politične scene ter se vrnejo v energetiko, ki so jo preuredili v svojo korist, dodaja portal.

A. V.