Golob bi v bistvu moral pojasnjevati odtok denarja na račune po Balkanu

Včerajšnji nastop Roberta Goloba pred prazno dvorano Evropskega parlamenta (Vir: Zajem zaslona)

Včerajšnji govor Roberta Goloba v Evropskem parlamentu na družbenih omrežjih izredno odmeva, v dnevnih časnikih pa so tega kar nekako potisnili v ozadje. Golob je namreč izrekel več neresnic, se samohvalil in obračunaval s prejšnjo vlado.

Med drugim je tudi potožil, zakaj je vstopil v politiko in se hkrati hvalil, kako je ustanovil podjetje GEN-I, kar je velika laž, in ga pripeljal do 3 milijard evrov prihodka.

Za njegov vstop v politiko pa naj bi bila kriva pravosodni sistem in kršenje ter omejevanje svobode medijev. Menda v državi ni bilo “vladavine prava”.

Pri tem ni bil sposoben pošteno povedati, priznati, da je v politiko vstopil zato, ker ni dobil novega mandata na vrhu GEN-I, kakor je to včeraj zapisal znani novinar Bojan Požar.

Janez Janša pa je k temu dodal: “Drži. Novega mandata ni dobil na izredno zahtevo Nove Slovenije (NSi) in ministra Jerneja Vrtovca, kamor je v prejšnjem mandatu spadala energetika.”

Glede Golobovega tarnanja, da “ne more živeti v državi, kjer ni vladavine prava”, je Janša še zapisal:

“Deloma trditev drži. Če bi v Sloveniji imeli vladavino prava, avtor te sramotne izjave (Golob – op.) ne bi nastopal v Evropskem parlamentu, ampak pred pristojnimi organi, kjer bi pojasnjeval razliko med proizvodno in prodajno ceno elektrike in vmesni odtok na različne račune po Balkanu.”

Posnetek včerajšnjega nastopa Roberta Goloba v Evropskem parlamentu si lahko ogledate na povezavi (od 18. minute dalje). –  Razprava/Twitter

M. D.