Golob bi rad zapustil vladno barko in postal evropski komisar za energetiko

Robert Golob in Vesna Vuković (vir: arhiv)

Vse več je namigov in govoric, da bi predsednik vlade Robert Golob rad zapustil potapljajočo se vladno barko in postal evropski komisar za energetiko. V zameno je pripravljen pristati, da vlado prevzame finančni minister Klemen Boštjančič, je slišati po koluarjih.

 

Politični botri na levici naj bi prav Boštjančiča pripravljali, da nasledi Goloba. Ta je bil namreč nedavno imenovan za podpredsednika vlade, poleg tega vse bolj krepi svojo vlogo v Gibanju Svoboda. Med drugim mu je uspelo, da je na položaj novega generalnega sekretarja stranke imenoval Roka Marolta, zdajšnjega direktorja Kontrole zračnega prometa Slovenija, ki je bil z Boštjančičem v vodstvenih strukturah nekdanje Adrie Airways, bil pa je tudi generalni sekretar na ministrstvu za finance, ko je položaj prevzel Boštjančič.

Seveda pa naj bi si želel Golob ob morebitnem umiku zagotoviti tudi novo službo. Zato naj bi svoj umik pogojeval s tem, da znova prevzame vodenje Gen-i, ker pa se zaveda, da ga lahko morebitna nova vlada kmalu zamenja, naj bi si želel postati evropski komisar za energetiko v novi Evropski komisiji.

Na slednje je opozoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je na omrežju X zapisal: “Drži. Golob že nekaj časa nadleguje kolege v Evropski komisiji, češ da bi bil rad v prihodnji Evropski komisiji komisar za energetiko.”

A. V.