Gabrova promovirala piramidno shemo, v kateri je bilo zavedenih na stotine ljudi

Novinarji Planeta TV so izbrskali, da je ljubica predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber promovirala piramidno shemo, v kateri je bilo z obljubami o velikih zaslužkih zavedenih na stotine ljudi. Na svojem Youtube kanalu se namreč še vedno predstavlja kot promotorka izginule slovenske kriptovalute Xaurum, je na Twitterju objavil urednik Planet TV Mirko Mayer.

 

Za omenjeno kriptovaluto po navedbah novinarja vlagatelji danes ugotavljajo, da je bila t. i. exit scam, kar pomeni, da so ustanovitelji javnost pozvali k investicijam, potem pa pobrali vloženi denar in preprosto pobrisali sledi za projektom.

Vodja globalne prodaje omenjene kriptovalute je bil Klemen Nicoletti, javnosti znan iz zgodbe podjetja s hitrimi testi Majbert Pharm, sicer pa tudi (nekdanji) fant Tine Gaber (skupaj naj bi živela v Monacu). “Nicoletti naj bi pred časom, informacijo je potrdilo več nepovezanih virov, na eni od preiskovalnih komisij državnega zbora na vprašanje, kdo mu je predstavil Roka Snežiča, odgovoril, da je bila to prav Tina Gaber,” je zapisal. Tudi Snežič je njen bivši.

Po navedbah Tomaža Štiha Gabrova po razkritju, da je bila promotorka sporne valute, na spletu pospešeno briše sledi, a očitno ne preveč uspešno. Sam je izbrskal objavo Gabrove, sliko, v kateri promovira prav omenjeno valuto.

A. V.