(Foto) V Novem mestu pri 38-letniku odkrili rastlinjak s konopljo, njene derivate in nepojasnjenih 10.000 evrov

(vir: policija.si)

Policisti in kriminalisti so pretekli teden v Novem mestu pri 38-letniku odkrili rastlinjak, v katerem je gojil konopljo, dobrih 400 injekcijskih brizg z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za konopljino smolo, konopljin jantar ali hašiševo olje, zasegli pa so mu tudi 10.000 evrov gotovine.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Novo mesto in policisti PU Ljubljana zaradi suma, da 38-letni moški iz Ljubljane goji, predeluje in preprodaja prepovedano konopljo, pridobili odredbo Okrožnega sodišča Novo mesto in opravili hišne preiskave na območju Novega mesta in Ljubljane.

V okolici Novega mesta so opravili hišno preiskavo zidanice in v neposredni bližini objekta odkrili rastlinjak, v katerem je osumljenec gojil prepovedano konopljo. V zidanici so našli in zasegli posušene rastlinske delce konoplje in pripomočke za gojenje.

V stanovanju v središču Ljubljane so pri 38-letnem osumljencu odkrili tri prirejene prostore za gojenje konoplje z vso pripadajočo opremo, več rastlin, pripomočke za gojenje in predelavo v derivate konoplje.

Zasegli so 435 injekcijskih brizg prostornine med 5 in 50 ml, napolnjenih z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za konopljino smolo, konopljin jantar ali hašiševo olje. Osumljencu, ki je sicer brez redne zaposlitve, so zasegli tudi 10.000 evrov gotovine. Zasežene snovi so kriminalisti posredovali v analizo Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju.

38-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanih drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osumljenca so kriminalisti v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, je Policija zapisala v sporočilu za javnost. (vir)

M. D.