Foto tedna: Res nezrelo in nevredno funkcijam!

Tanja Fajon se je hvalila, da se je prek telefona pogovarjala s turškim zunanjim ministrom. Podrobnejši pogled pa je razkril, da slušalka sploh ni bila povezana s stacionarnim telefonom. (vir: Twitter)

Za Tanjo Fajon že od začetka velja, da je brez vsakršne vizije za vodenje SD, kar se je izkazalo tudi na zadnjih volitvah, ko je stranko močno potisnila navzdol. Stranka preboja s Fajonovo ne bo dosegla, kar je v bistvu škoda, ker Slovenija močno socialdemokratsko stranko po zahodnem vzoru potrebuje.

Prispevek je bil objavljen 12. junija 2022, prebralo ga je 54.886 bralcev in bralk portala.

Fajonova je v novi vladi postala ministrica za zunanje zadeve, nadomestila je dr. Anžeta Logarja, hkrati je podpredsednica vlade.

Poznavalci navajajo, da je Fajonova, sicer nekdanja novinarka RTV Slovenija, brez vsake vizije tudi pri vodenju slovenske zunanje politike, dlje od nasmehov pred fotoaparati in kamerami ne pride. Nekateri ji očitajo tudi povsem protokolu neprimerno opravo ob obiskih ali srečanjih z visokimi tujimi gosti in gostjami.

Pomilovanja vredno

To, kar je v tem tednu zaokrožilo po spletu, pa je pomilovanja vredno. Tanja se je v četrtek, 9. junija, prek Twitterja hvalila, da se je po prihodu v Solun, po telefonu pogovarjala z zunanjim ministrom Turčije Mevlutom Cavasoglujem.

Poznavalce je najprej zmotilo, da tega pogovora turški zunanji minister Cavasoglu na svojem Twitter računu ni niti omenil, glede na to, da vse svoje dogodke sporoča prek tega družbenega omrežja.

Nato pa so pozornejši opazili, da je Fajona v rokah držala slušalko, ki ni bila povezana s stacionarnim telefonom, ta pa ni bil priključen niti na omrežje. In se s tem celo hvalila. Da je torej, milo rečeno, blefirala.

Telefonski aparat ni bil priključen niti v omrežje. (vir: Twitter)

A. L.