(Foto) Pohod po Sejemski poti in Mala južina

Vir: Krajinski park Kolpa, Adlešiči

V nedeljo 28. aprila 2024, je v organizaciji Preloških muzikantov in Krajinskega parka Kolpa potekal tradicionalni pohod po Sejemski pešpoti.

 

Tokrat je bila izbrana krajša različica poti od Grdunov (CDB Grduni), kamor je pohodnike pripeljal prepoln avtobus do Vinice. Po krajšem kulturnem programu, sestavljenem iz glasbenih vložkov Preloških muzikantov ter recitacij pohodniških pesmi in pesmi o Kolpi lokalne ljudske pesnice Marice Jauševec, so se pod vodstvom domačinov pohodniki odpravili na zanimiv pohod, ki ga je popestrilo predstavljanje posameznih naravnih in kulturnih znamenitosti, kar je odlično opravil Jože Čemas.

Pohod se je zaključil na prizorišču prireditve “Mala južina”, kjer je bilo veliko raznoterega dogajanja in pestra ponudba kmetij, obrtnikov in podjetij iz okolice. Tudi Javnemu zavodu Krajinski park Kolpa je bila omogočena stojnica za predstavitveno dejavnost, poleg tega pa so obiskovalcem ponudili preizkušanje njihovih električnih koles, kar je še posebno veselilo najmlajše, ki so neizmerno uživali v vožnji z rikšo.

Vabljeni na bodoče podobne prireditve, ki si bodo sledile skozi vse leto. Zadnji načrtovani pohod bo v jeseni  – po Mlinarski pešpoti.  

Fotografije: Melita Miketič, Tončka Jankovič

A. L.