FIŠ vabi na virtualne informativne dneve

(vir: FIŠ Novo mesto)

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) vabi na virtualne informativne dneve, ki bodo v petek, 17. 2. 2023 in v soboto, 18. 2. 2023.

 

FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki nudi tako brezplačen redni kot tudi izredni študij na vseh treh stopnjah, s področij računalništva in spletnih tehnologij, družboslovne in poslovne informatike, podatkovnih znanosti ter kibernetske varnosti. Diplomanti FIŠ so tako dobro pripravljeni na opravljanje vseh poklicev prihodnosti.

Na prvi, dodiplomski, stopnji Fakulteta za informacijske študije ponuja izobraževanje na dveh področjih. Bolj družboslovno usmerjeni posamezniki, ki želijo povezati družboslovne in poslovne vsebine z informatičnimi, se bodo našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Ta program namreč povezuje informacijska, poslovna in družboslovna znanja, kar diplomantom omogoča zaposlitev v široki paleti različnih delovnih mest.

Predvsem razvojno in programersko pa je usmerjen študijski program Računalništvo in spletne tehnologije. V tem visokošolskem strokovnem študijskem programu tako izobražujejo kadre za poklice, kot so razvijalec in analitik programske opreme, razvijalec spletnih rešitev, upravljalec podatkovnih baz.

Študij je mogoče na FIŠ tudi nadaljevati. Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, ki se jima pridružujejo še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika. Informacijska družba pa je fakultetni doktorski program.

Prednost študija na FIŠ je gotovo tudi ta, da lahko študenti vseh študijskih programov na predavanjih in vajah sodelujejo tudi virtualno. Videokonferenčna oprema in pametne table namreč omogočajo, da vsak sam izbere, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo v Novem mestu, ali prek spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini.

Po podatkih fakultete je večina njihovih diplomantov ob zaključku študija že zaposlenih ali pa zaposlitev dobijo kmalu po končanem študiju. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih – kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki jih v okviru študijskih programov izobrazi FIŠ.

Vse podrobnosti glede študija na FIŠ bodo na fakulteti predstaviti v okviru online informativnih dni, ki bodo v petek, 17. 2. 2023, ob 10. in 17. uri ter v soboto, 18. 2. 2023, ob 10. uri. Več informacij na to temo je na voljo na spletni strani fakultete.

Vsi, ki se informativnih dni ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije, pa lahko pišete na [email protected] ali pokličete na številko 07 37 37 870.

Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) na Ljubljanski cesti v Novem mestu (vir: arhiv)

M. D.